Bundesliga - A Liverpool és a Chelsea is jó hely lenne a 20 éves német támadó középpályásnak, de még nem most
A Liverpool és a Chelsea is jó hely lenne a 20 éves német támadó középpályásnak, de még nem most
Fotó: Europress/AFP

A Liverpool és a Chelsea is jó hely lenne a 20 éves német támadó középpályásnak, de még nem most

Takács MártonTakács Márton
2020/05/24 15:45
Dimitar Berbatov szerint Kai Havertz képes lehet Eden Hazard nyomába érni a Chelsea-nél, vagy főszereplővé válni a Liverpoolban, de a Bayer Leverkusen fiatal csillagának a Manchester United korábbi bolgár csatára szerint még túl korai lenne a váltás. 

20 éves korára az igen magasra taksált támadó középpályás már hét felnőtt válogatottsággal büszkélkedhet a Nationalelfben, és rengeteg találgatásra ad okot az, hogy nagy pénzért igazolhat Angliába. Európa vezető klubjai nagy figyelemmel kísérik a fejlődését, úgy tűnik, a Chelsea és a Liverpool érdeklődik Havertz iránt a leghevesebben.

Matthäus szerint a világ legjobbja is lehet a Leverkusen 20 éves támadó középpályása | Eurosport

A német labdarúgás legendás alakja, Lothar Matthäus kiadta a figyelmeztetést, szerinte Kai Havertz, a Bayer Leverkusen nagyszerű támadó középpályása követheti őt, és egyszer akár a világ legjobb labdarúgója is válhat belőle. Havertz júniusban lett 20 éves, a Bundesliga előző szezonjában 17 gólt szerzett, amely hozzásegítette a Leverkusent a német labdarúgó-bajnokság negyedik helyéhez, és a Bajnokok Ligájába való visszatéréshez.

A Leverkusen egykori támadója, Berbatov sok időt töltött a Premier League-ben a Tottenham, a Manchester United és a Fulham játékosaként, képes felmérni, hogy miért éppen Havertz számít az egyik legnagyobb célpontnak az angol élkluboknál. Ugyanakkor azt tanácsolja Havertznek, hogy legyen türelmes, amikor karrierjének újabb lépését készíti elő, mert fontos, hogy fenntartsák jelenlegi színvonalát, mielőtt új kihívást vállalna az Anfielden vagy a Stamford Bridge-en.

Az ex-MU játékos így nyilatkozott ezzel kapcsolatban: "Ezen a héten a Bayer Leverkusenben szereplő Kai Havertzet a Premier League-gel hozták kapcsolatba, és ez nem lep meg. Kiváló képességei vannak és ennél még jobb lesz a jövőben. Nagyon örültem, hogy újra láthattam a pályán, ahogy a Leverkusen is nagyon erős visszatérést produkált a Werder Bremen elleni győzelem során. Havertznek hozzá kell szoknia az őt dicsérő véleményekhez, mert egyre nagyobb érdeklődés fogja kísérni őt, ha így folytatja."

Havertz duplázott a Werder ellen, majd kettőt vágott a Borussia Mönchengaldbachnak is a folytatódó Bundesliga legutóbbi két fordulójában. 

Berbatov ezzel folytatta véleményét: "Sokat beszélnek arról, hogy a Liverpool, a Chelsea és más klubok érdeklődnek iránta, tehát most óvatosnak kell lennie, ne engedje, hogy ez belemásszon a fejébe, koncentráljon kizárólag a játékára. Megvan benne a szükséges minőség, és ha folytatja ezt az útját, a csapatok továbbra is ott lesznek, nem mennek el. Most minden tekintet a Bundesliga felé fordul, és amikor ennyi gólt szerez valaki és még jól is focizik, nem számít meglepetésnek, ha olyan egyesületek nézik ki, mint a Liverpool."

A nyáron a Liverpool vagy a Bayern is elviheti a Leverkusen már 20 évesen is varázslatos támadó középpályását | Eurosport

Könnyen lehet, hogy a Bayer Leverkusen német válogatott irányítója, Kai Havertz a nyáron távozik klubjától, annak egyik vezérigazgatója szerint. A Leverkusen sportigazgatója, Rudi Völler azt javasolta, hogy a klub értékelje az egyesület fiatal csillaga, Kai Havertz jövőjét ezen a nyáron, a támadó középpályás iránti széles körű érdeklődés közepette.

"Ugyanakkor szeretném látni Havertz-et a Premier League-ben, de nem most. Úgy gondolom, hogy egy kicsit túl korai lenne még a számára, szeretném látni, hogy több mérkőzést játsszon, több gólt szerezzen, és nagyobb magabiztosságot és érettséget gyűjtsön be. Azt is gondolom, hogy egy kicsit több izomra lesz szüksége ahhoz, hogy a Premier League-ben játszhasson, mindannyian tudjuk, hogy a védők hogyan tudnak darabokra összetörni, és erre készen kell állni, ha abban a bajnokságban akar helytállni az ember. Úgy gondolom, hogy a Leverkusennél kellene maradnia, és tovább kell fejlesztenie magát, amely segít neki, amikor eljön az ideje, hogy valahova máshova menjen."

100 millió eurós bébi lehet a nyáron a Leverkusen támadó középpályása | Eurosport

A Bayer Leverkusen vezetőedzője, Peter Bosz megerősítette, hogy a Bundesligában szereplő klub valószínűleg nem fogja tudni megtartani Kai Havertzet a nyáron, mivel számos elitklub üldözi a német válogatott támadó középpályását, hogy megszerezze az aláírását. "Nyárnál tovább nem tudjuk ő itt tartani a Leverkusennél" - nyilatkozta Bosz az Algemeen Dagbladnak.

"Érdekes látni, hogy a Chelsea is érdeklődik iránta, ők nem igazán tudták pótolni Hazard-t, mióta távozott tőlük, és mindig nehéz egy ilyen utódlást megoldani. Úgy gondolom, hogy ha fiatalon kerül az ember külföldre, akkor türelmesnek kell lenni az illetővel, mivel a fiatal játékosoknak néha időre van szükségük, hogy alkalmazkodjanak a Premier League sebességéhez és fizikalitásához. Havertz jó választás lenne számukra, de ez csak a Bundesliga első hete volt a visszatérés óta, és remélem, hogy folytatja azt az utat, ahogy visszatért, az eddig elért gólok számának növelésével."

via goal.com

Hozzászólások