Bundesliga - Lewandowski a világ legjobb középcsatára a Bayern vezérigazgatója szerint
Lewandowski a világ legjobb középcsatára a Bayern vezérigazgatója szerint
Fotó: Europress/AFP

Lewandowski a világ legjobb középcsatára a Bayern vezérigazgatója szerint

Takács MártonTakács Márton
2020/06/28 13:35
A Bayern München vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge szerint a 2019/2020-as Bundesliga-szezon gólkirálya, Robert Lewandowski "a világ legjobb középcsatára".

Lewandowski a második félidőben büntetőből volt eredményes a német labdarúgó-bajnokság utolsó, 34. fordulójában, amikor a Bayern 4-0-ra nyert a Wolfsburg otthonában. A bajorok zsinórban nyolcadik alkalommal lettek aranyérmesek a Bundesligában, a csapat lengyel támadója 34 találattal végzett a góllövőlista élén, hat góllal megelőzve a Lipcse német válogatott játékosát, Timo Wernert. 

A Bayern is beszállt a Havertzért folytatott harcba, igaz csak véráldozattal tudnák megszerezni | Eurosport

Kai Havertznél jelenleg talán nincs népszerűbb játékos az átigazolási piacon. A Leverkusen fiatal támadójáért sorban állnak a kérők, Európa sztárcsapatai közül már szinte mindegyik bejelentkezett. A hírek arról szóltak eddig, hogy a legnagyobb eséllyel a Chelsea és a Real Madrid szerezheti meg Havertzet, ám arról eddig is mindenki meg volt győződve, hogy a Bayern München nem fogja annyiban hagyni és versenybe száll a játékosért.

Az ötödik alkalommal lett a legjobb mesterlövész Lewandowski, akinek célkeresztjében a Bayern legendája, Gerd Muller eredménye állhat innentől, aki hétszer lett a német bajnokság gólkirálya. Valójában Müller az egyetlen, aki több mint 34 gólt szerzett egy szezonban a Bundesligában, és ezt a különlegességet három idényben is magáénak mondhatta. 

"Hihetetlen eredmény 34 gólt lőni egy Bundesliga-idényben" - nyilatkozta Rummenigge a Bayern hivatalos honlapjának. "Csak a Bombázó, Gerd Müller tudott ennél több gólt is elérni egy évadon belül. Szeretnék gratulálni és megköszönni Robert Lewandowskinak ezt a teljesítményt. Ő a világ legjobb középcsatára."

Lewandowski 31 mérkőzésen ért el 34 gólt, saját karrierjének legjobb számait produkálta. 

"Sajnos három meccset ki kellett hagynom" - mondta erről a 31 éves csatár. "Nagyon elégedett vagyok a 34 góllal, de természetesen köszönetet kell mondanom a csapatnak."

Gulácsiék biztosították a BL-indulást, hihetetlen mérkőzésen menekült meg az egyik legnagyobb múlttal bíró klub - véget ért a Bundesliga | Eurosport

Lezajlottak a záróforduló küzdelmei, ezzel véget ért a Bundesliga 2019/2020-as idénye. A német bajnokság elsőként tért vissza a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után, és ugyan a körülmények minden bizonnyal szerepet játszottak az utolsó mérkőzések alakulásában, összességében nem kavarta meg jelentősen a végeredményt a kihagyás és a zártkapus mérkőzések.

Lewandowski a Bundesliga történetében a harmadik legtöbb góllal rendelkezik a maga 236 találatával. 

Csak két ember - Müller és a Schalke kiválósága, Klaus Fischer - eredményesebb a német legfelsőbb osztályban. 

via goal.com

Hozzászólások