Bundesliga - Lewandowski szerint Klopp olyan edző, akiért tűzbe mennének a játékosai
Lewandowski szerint Klopp olyan edző, akiért tűzbe mennének a játékosai
Fotó: Europress/AFP

Lewandowski szerint Klopp olyan edző, akiért tűzbe mennének a játékosai

Takács MártonTakács Márton
2020/01/07 13:21
A Bayern München csatára, Robert Lewandowski félelmet kelthet kontinens szerte a védők szívében, de pályafutása csúcsán sem felejtette el az embert, aki fiatal reménységként segítette őt a világklasszissá válás útján: Jürgen Kloppot, aki a Borussia Dortmundnál volt az edzője.

Lewandowski mindössze 22 éves volt, amikor csatlakozott Klopp Dortmundjához 2010 nyarán, amely az első hazáján, Lengyelországon kívüli klubja volt. Első Németországban töltött szezonjában 33 Bundesliga-mérkőzésén nyolc gólt szerzett - többnyire csereként, a meccsek hajrájában pályára lépve -, ezzel járult hozzá a bajnoki cím elnyeréséhez, azt ő is elismerte, hogy nehézségekbe ütközött az új környezetéhez való alkalmazkodás során.

Lewa_Klopp.jpgFotó: Europress/AFP

„Fiatal játékosként szerződtem a Dortmundhoz, és kezdetben nem volt könnyű dolgom.” – mesélte Lewandowski a lengyel Prawda Futbolunak. „Jürgen természetesen nem az apám, de idővel mégis egy ehhez hasonló szerepbe került. Ő volt a fejlődésem egyik fő tényezője, és számomra ő nyitotta ki az ajtót a futball nagy, széles világára.”

Klopp a nehéz időkben is hitt fiatal védencében, és Lewandowski végül kiszorította Lucas Barriost a kezdőcsapatból, mielőtt 2014 júliusában továbbment volna a Bayernbe. A következő szezon Klopp utolsó idényének bizonyult Dortmundban, útja 2015 októberében a Liverpoolhoz vezetett.

„Karizmatikus személy, és jól tudja, hogyan lehet a csapatban kialakítani a megfelelő légkört.” – folytatta Lewandowski. „Ráadásul képes megtalálni a megfelelő egyensúlyt a szórakozás és a komolyabb kritika között. Egy olyan edző, akiért tűzbe mennél.”

Minden sorozatot figyelembe véve, Lewandowski 186 mérkőzésen 102 gólt szerzett, és 42 asszisztot osztott ki Klopp irányítása alatt, és együtt dupláztak Németországban 2012-ben, nyertek német Szuperkupát 2013-ban és 2014-ben, és játszottak döntöt a Bajnokok Ligája 2012/2013-as szezonjában. 

Szinte sosem sérült a Bayern félelmetes formában lévő lengyel csatára, most mégis műteni kell | Hosszabbítás

A Bayern München csatárára, Robert Lewandowskira ágyétműtét vár klubja szombati, a Wolfsburggal játszott Bundesliga-mérkőzése után. A bajnoki címvédő ideiglenes vezetőedzője, Hansi Flick a klub pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a lengyel támadó néhány napra kiesett sérülés miatt. "Robertre műtét vár, közvetlenül a szombati meccsünk után." - nyilatkozta az 54 éves tréner.

Mester és tanítványa egyaránt új magasságokba ért az elmúlt években. Amióta Lewandowski az Allianz Arenába tette át a székhelyét, minden évben bajnok lett a Bayernnel, háromszor lett gólkirály, 221 találatával pedig a Bundesliga legeredményesebb külföldi játékosává vált. 

Mindeközben Klopp Európa csúcsára ért a Liverpoollal, és minden bizonnyal meg fogják nyerni a Premier League-t is ebben az idényben, miután 13 pontos előnnyel állnak a tabella élén.  

via bundesliga.com


Hozzászólások