Bundesliga - Az élete legjobb szezonját záró Lewandowski ezt a szintet várja magától még éveken át
Az élete legjobb szezonját záró Lewandowski ezt a szintet várja magától még éveken át
Fotó: Europress/AFP

Az élete legjobb szezonját záró Lewandowski ezt a szintet várja magától még éveken át

Takács MártonTakács Márton
2020/09/11 10:05
Robert Lewandowski 55 (!) góllal zárta a 2019/2020-as idényt a Bayern München színeiben. Augusztusban betöltötte a 32. életévét, de úgy véli, hogy még éveken át képes lesz ilyen mennyiségű góltermésre. 

Lewandowski 10. Bundesliga-szezonja volt az eddigi legjobb, úgy triplázott a Bayernnel, vagyis nyerte meg a német labdarúgó-bajnokságot, a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját, hogy mindegyik sorozatban gólkirály lett, a sportág történetének első futballistája lett, akinek ez sikerült. A Bundesligában 34, a kupában hat, a Bajnokok Ligájában pedig 15 találattal zárt. A világklasszis lengyel csatár biztos benne, hogy a 30-as éveinek közepén is meg tudja őrizni ezt a formáját. 

A gólgép Lewandowski szerint még csak most jön a saját fénykora | Eurosport

A Bundesliga védői most ne nézzenek ide: a Bayern München csatára, Robert Lewandowski azt mondja, hogy még csak most fogja elérni a csúcsformáját, és arra számít, hogy egy jó darabig a legmagasabb szinten játszik majd.

"Nem érzem magam 32 évesnek." - mondta Lewandowski, miután először lett az Év futballistája Németországban a sportújságírók szavazatai alapján. "Jobban érzem magam, mint 26 évesen, nemcsak fizikailag, hanem technikailag és a képességeim szempontjából is. Az elmúlt években nagyon keményen dolgoztam, hogy elérjem az optimális szintemet. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ezt megcsinálnom, és még hosszabb ideig tudok a legmagasabb szinten futballozni."

Mivel a 34 meccses Bundesliga-idényben soha nem hagyott ki négynél több bajnoki mérkőzést azóta, hogy 2010 nyarán a Lech Poznanból a Borussia Dortmundhoz került, méltányos azt feltételezni, hogy Lewandowski továbbra is a Bayern legfőbb gólszerzője marad belátható időn belül. 2023. június 30-ig köti szerződése a bajor a klubhoz, elismeri, elképzelhető, hogy karrierjét a rekordbajnoknál fejezi majd be.

Lewandowski a világ legjobb középcsatára a Bayern vezérigazgatója szerint | Eurosport

A Bayern München vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge szerint a 2019/2020-as Bundesliga-szezon gólkirálya, Robert Lewandowski "a világ legjobb középcsatára". Lewandowski a második félidőben büntetőből volt eredményes a német labdarúgó-bajnokság utolsó, 34. fordulójában, amikor a Bayern 4-0-ra nyert a Wolfsburg otthonában.

"Nem ez az utolsó szerződésem a pályafutásomban. Még tovább akarok játszani. Még többet akarok elérni. A müncheni csapattársaim ugyanígy éreznek. Az egyik opció, hogy a Bayernnél fejezem be a karrierem. De még mindig annyi év maradt bennem, hogy nem gondolok a pályafutásom végére. Mindent megteszek, hogy még legalább néhány évig ezen a szinten maradjak." - zárta nyilatkozatát Lewandowski.

Lewandowski, aki 2014 júliusában ingyen igazolt a Dortmundból a Bayernhez, a Bundesliga minden idők legjobb nem-német gólszerzőjének mondhatja magát, 321 meccsen elért 236 góllal. Az elmúlt évadban zsinórban a harmadik gólkirályi címét szerezte meg - összesen már az ötödiket -, és a Bayern legendái közül már csak Gerd Müller eredményesebb nála (246 gól 515 mérkőzésen).

LewanGOALski a Bundesliga első játékosa lehet, aki elnyeri a FIFA Év játékosa díjat. A koronavírus-járvány miatt - érthetetlen módon - idén nem osztják ki az Aranylabdát, amelynek egyik legnagyobb esélyese éppen Lewa lett volna.

Tökéletes mérleggel, megérdemelten lett a világ legjobb csapata a Bayern München | Eurosport

Az előzetesen esélyesebbnek tartott Bayern München 1-0-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája döntőjében, így története hatodik címét szerezte a sorozatban. A bajorok részéről ezúttal elmaradt a szokásos domináns játék, azonban a váratlanul kezdőbe jelölt Kingsley Coman találata eldöntötte az összecsapást. 2013 után ismét triplázott a Bayern.

via bundesliga.com

Hozzászólások