Bundesliga - A vb-ezüstérmes holland csatár a sereghajtó Schalkét választotta a visszavonulás helyett
A vb-ezüstérmes holland csatár a sereghajtó Schalkét választotta a visszavonulás helyett
Fotó: Europress/AFP

A vb-ezüstérmes holland csatár a sereghajtó Schalkét választotta a visszavonulás helyett

HosszabbitásHosszabbitás
2021/01/20 08:59
Klaas-Jan Huntelaar elfogadta volt klubja, a német labdarúgó-bajnokságban sereg-hajtó Schalke 04 ajánlatát, és visszaigazolt a gelsenkircheni csapathoz.

"Szeretnék segíteni a csapatnak, hogy bennmaradjon az élvonalban" - indokolta döntését a 37 éves holland csatár.

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes támadó 2010 és 2017 között erősítette a Schalkét, melynek színeiben 126 gólt szerzett. Onnan szerződött az Ajax Amsterdamhoz, melyet most elhagyott, hogy segítse a német gárdát.

A szezon végén befejezné pályafutását a Bundesliga korábbi gólkirálya | Eurosport

A szezon végén befejezné pályafutását a holland válogatottal világbajnoki ezüstérmes Klaas-Jan Huntelaar, aki a Real Madridban, az AC Milanban és a Schalkéban is megfordult. A 37 éves focista jelenleg az Ajaxban játszik, úgy tervezi, ez lesz az utolsó idénye. Huntelaar fontos jubileumhoz ért szombaton: megszerezte 150.

A korábban az AC Milannál és a Real Madridnál is szerepelt futballista a második visszatérő Gelsenkirchenben, ahová néhány napja - a hosszú évek után szintén 2017-ben távozó - Sead Kolasnic érkezett kölcsönbe az Arsenaltól.

A Schalke 16 meccsen mindössze egy győzelmet aratott a mostani bajnoki kiírásban, és hét ponttal áll az utolsó helyen. Szerdán kiesési rangadó vár az együttesre a 16. Köln ellen.

MTI

Hozzászólások