Bundesliga - Kimmich a karrierje legszebb találatának nevezte a Dortmund-Bayern rangadót eldöntő álomgólját
Kimmich a karrierje legszebb találatának nevezte a Dortmund-Bayern rangadót eldöntő álomgólját
Fotó: Europress/AFP

Kimmich a karrierje legszebb találatának nevezte a Dortmund-Bayern rangadót eldöntő álomgólját

Takács MártonTakács Márton
2020/05/27 09:58
Joshua Kimmich a pályafutása legnagyobb góljaként írta le a Borussia Dortmund ellen szerzett csodálatos átemelését, amivel a Bayern München 1-0-ra diadalmaskodott idegenben a Bundesliga 28. fordulójának csúcsrangadóján. 

A Bayern egyik legjobbja a meccs után elmondta, hogy a rangadóra készülve elmondták nekik, hogy a Dortmund kapusa, Roman Bürki gyakran túlságosan kint áll a kapujából. A helyzetfelismerés és a bámulatos technikai kivitelezés a tanács ellenére viszont kizárólag Kimmich érdeme.

A bajorok klasszis, német válogatott középpályása úgy 18 méterről emelte át Bürki felett a labdát, amivel a címvédő 1-0-s győzelmet aratott a Klassikeren, a Signal Iduna Parkban játszott zárt kapus mérkőzésen. A szoros és magas színvonalú játékot hozó első félidő vége előtt két perccel Kimmich szűk területről küldte az emelést Bürki kapujára, aki ujjheggyel csak beleérni tudott a labdába, kiütni nem, így az a hálóba hullott. 

Kimmichnek ez volt pályafutása 27. gólja klub-és válogatott szinten összesen, ezek közül ő is ezt értékeli a legmagasabbra, tekintettel minőségére és nagyságrendjére. A meccset közvetítő Faragó Richard úgy minősítette a pazar találatot, hogy ez "az egyik legokosabb gól az elmúlt években".

"Ez volt karrierem eddigi legnagyobb gólja - és nagyon fontos is volt."  -  nyilatkozta  Kimmich  a Bayern München hivatalos honlapján. "A mérkőzés előtt mondták nekünk, hogy Bürki gyakran áll kint a kapujából. Ezzel a győzelemmel megfelelő távolságot tarthatunk a Dortmundtól. Brutálisan fontos volt ez a siker. Mentálisan nagyon nehéz dolguk lesz a dortmundiaknak innentől. Előnyünket a hátralévő mérkőzéseken meg kell tartanunk és erősítenünk."

Az addig jól játszó BVB-t teljesen megbénította a kapott gól, a hazaiak nem tudtak jól reagálni rá, kulcsembereik közül Erling Haaland megsérült, le kellett cserélni a 72. percben, a nagyszerű idényt futó Jadon Sancho sérülten is beállt a kispadról, de nem tudott segíteni csapatán. A Dortmund így hat körrel a vége előtt már hét pont hátrányba került a tabellát vezető Bayernnel szemben.

A BVB hátvédje, Mats Hummels, aki korábban megfordult a Bayernnél is, úgy véli, hogy "a meccseket néha egy zseniális pillanat dönti el. Ebben az esetben is ez történt. Úgy gondolom, hogy az összes többi csapat kiszállt a bajnoki címért zajló versenyfutásból. Már a Bayern Münchenen múlik minden. Már csak abban reménykedhetünk, hogy a hátralévő hat meccsen háromszor is elhullajtanak pontokat. Ha még lesz esélyünk, szeretnénk ott lenni, hogy kihasználjuk."

Emre Can, a Dortmund nagyszünetben beálló középpályása visszhangozta csapattársa, Hummels gondolatait, miután a Dortmund több mint egy éve kapott ki újra otthon. 

"Reálisnak kell lennünk. A Bayernnek hét pont előnye van velünk szemben. Magunkra kell figyelnünk, és  megnyerni a fennmaradó meccseket. Ha semmi különös nem történik, akkor a Bayern nyeri meg a bajnoki címet."

via goal.com

Hozzászólások