Bundesliga - Keita már most Liverpoolba kerülhet
Keita már most Liverpoolba kerülhet
Fotó: Europress/AFP

Keita már most Liverpoolba kerülhet

Szathmári AttilaSzathmári Attila
2018/01/11 19:12

Naby Keita ugyan már aláírt a Liverpoolhoz, ám a szerződésének feltételei koránt sem nevezhetők betonba öntöttnek. Gulácsi Péter csapattársa még a szezon elején jelezte távozási szándékát, majd kihasználva, hogy jövő nyáron szerződése szerint távozhat, gyorsan alá is írt a Liverpoolhoz. Igaz, csak fél év múlva távozhat a klubtól.

Elvileg.

Mert Coutinho eladása után úgy is alakulhat a dolog, hogy már most indul. Pénz van rá, hiszen több, mint 140 millió érkezik a Barcelonától. A hírek szerint a Liverpool már fel is vette a kapcsolatot a Leipziggel. A németeknek is van mit átgondolni. Keita nem veszi ugyanolyan komolyan az edzéseket, mint korábban, a többiek pedig egyre inkább kiközösítik. A keddi edzés után hosszasan beszélgetett a klub pszichológusával.

A visszaesés a teljesítményében is megmutatkozott ősszel. Miután aláírt az angolokhoz csak két gólig jutott, és volt egy 39 napos időszaka amikor háromszor is kiállították.

Az átigazolási összeg egyébként annyiban nem fix, hogy ha a Leipzig nem jut ki jövőre az európai kupaporondra akkor 10 millió euróval kevesebbért, 65 milliót kap csak játékosáért, mintha a Bajnokok Ligájában szerepelne. Jelen állapotában pedig egyáltalán nem biztos, hogy tavasszal segítségére tud lenni csapatának. A Leipzig az ötödik helyen várhatja a hétvégi Bundesliga-rajtot, csak rosszabb gólkülönbségével lemaradva a negyedik, már BL-t érő helytől. Szombat este pedig a Schalke ellen otthon folytathatja, akár a második helyre is előreléphet. Heidel, a Schalke sportigazgatója pedig a Kloppal együtt töltött mainzi 7 év után talán nem véletlenül viccelődött azzal, hogy:

"Rácsörög, hogy pörgessék fel ezt a Keita-bizniszt."
Hozzászólások