Bundesliga - Kahn óvatosságra inti a Bayernt a ManCity német szélsőjének lehetséges szerződtetésével kapcsolatban
Kahn óvatosságra inti a Bayernt a ManCity német szélsőjének lehetséges szerződtetésével kapcsolatban
Fotó: Europress/AFP

Kahn óvatosságra inti a Bayernt a ManCity német szélsőjének lehetséges szerződtetésével kapcsolatban

Takács MártonTakács Márton
2020/06/24 10:46
Oliver Kahn figyelmeztette a Bayern Münchent, óvatosnak kell lennie a klubnak a Manchester City német válogatott szélsője, Leroy Sané leigazolásakor. 

A német óriásklub célkeresztjében tavaly óta szerepel a 24 éves futballista, ám az üzletet késleltette, hogy a szezon kezdetén a Manchester Ciy játékosa keresztszalag-szakadást szenvedett. Sanénak szinte a teljes idényt ki kellett hagynia a tavaly augusztusi, Liverpool elleni Community Shield óta, csak a múlt héten az Arsenallal szembeni 3-0-s győzelem alkalmával tért vissza a pályára, amin 13 percet kapott csereként. 

Pep Guardiola ezen a héten megerősítette, hogy a német támadó középpályás a közeljövőben el akarja hagyni a klubot, és elutasította a City ajánlatát, hogy meghosszabbítsa jövő nyáron lejáró szerződését.

Még meg sem érkezett a Bayernhez, máris feszültség van az új kapus miatt | Eurosport

Alaposan meglepte a Schalkét, amikor kiderült, hogy a csapat első számú kapusa, Alexander Nübel elfogadta a Bayern München ajánlatát, és a következő szezont már a rekordbajnok színeiben kezdi meg. A 23 éves kapus érkezésére sokan rácsodálkoztak a bajoroknál is, hiszen a klub minden jel szerint még sokáig számol a jelenlegi első számú kapussal, Manuel Neuerrel.

Továbbra is a Bayern tűnik a legvalószínűbb új klubjának, de Kahn, a klub igazgatósági tagja a következő átigazolási időszak előtt még megvitatná a vezetőkkel Sané szerződtetésének szükségességét. Figyelmeztette is a münchenieket,  hogy a klubnak biztonságosan kell mozognia a belátható jövőbeli pénzügyek vonatkozásában, mivel a koronavírus-világjárvány következményeinek megfelelő kezelésére törekszenek.

"Még egy évig érvényes a szerződése a Manchester City-vel, és erről most semmi többet nem lehet mondani." - nyilatkozta Kahn a ZDF-nek. "Az átigazolásokról, a játékosok kötelezettségvállalásairól csak akkor beszélünk, ha azok már valóban megtörténtek. Lehetséges, hogy a következő szezonban is óvatosan kell cselekednünk, különösen gazdasági szempontból."

A Bayern zsinórban nyolcadszor lett bajnok idén, tíz pontos előnye van most is a második Borussia Dortmunddal szemben. 

Katasztrófa lenne, ha a Bayern leigazolná a ManCity német szélsőjét a BL-győztes francia védő szerint | Eurosport

A Bayern Münchennek óvatosnak kell lennie, ha tényleg leigazolja Leroy Sanét a Manchester Citytől, vallja a Bayern egykori ikonikus jobbhátvédje, Willy Sagnol. Sagnol kilenc éven át volt a bajor klub játékosa, több mint 250 mérkőzésen szerepelt az egyesület színeiben, amelyet öt Bundesliga-elsőséghez és egy Bajnokok Ligája-trófeához segített.

Kahn játékosként nyolc Bundesliga-elsőséget ünnepelhetett a Bayern Münchennel, csalódott a verseny valódi hiánya miatt, de azt mondja, hogy ők nem tudnak lelassulni a többi csapat kedvéért. 

"Természetesen egy olyan versenysorozat, mint a Bundesliga, tele van feszültséggel, különösen a bajnoki cím körüli feszültséggel, de nem mondhatjuk, hogy 'most akkor egy kicsit rosszabbul fogunk játszani'. Természetesen a versenyre is szükség van a rendelkezésre álló eszközök, játékoskeretek legjobb kihasználása érdekében. Valójában volt esély arra, hogy a kihívók megtámadjanak és letaszítsanak minket a trónról, de ennek a csapatnak hihetetlen mentalitása van. Teljesen megérdemelten lettek megint bajnokok."

Nem csak Németországban a legjobb: megállíthatatlannak tűnik a Bayern München | Eurosport

Hansi Flick kinevezése óta látványos formajavuláson ment keresztül a Bayern München. Olyannyira, hogy már koronavírus-járvány előtt is a Bajnokok Ligája egyik legnagyobb esélyesének számított, és nagyon úgy tűnik, hogy a karanténban sem kényelmesedtek el a játékosok. Németországban már a bajorok fejére került a korona (no pun intended), de Európában is pokoli nehéz lesz megállítani őket.


via goal.com

Hozzászólások