Bundesliga - A Liverpool egykori BL-győztes német középpályása szerint az MU vagy a Chelsea ideális választás lenne honfitársának
A Liverpool egykori BL-győztes német középpályása szerint az MU vagy a Chelsea ideális választás lenne honfitársának
Fotó: Europress/AFP

A Liverpool egykori BL-győztes német középpályása szerint az MU vagy a Chelsea ideális választás lenne honfitársának

Takács MártonTakács Márton
2020/06/13 17:54
Dietmar Hamann az tanácsolta Kai Havertznek, hogy a Chelsea lenne számára a legjobb hely, amennyiben azon vacillálna, hogy a Manchester Unitedet vagy a londoniakat válassza új klubjául.

A Bayer Leverkusen támadó középpályása az európai labdarúgás egyik legkeresettebb tehetsége. Kontinens-szerte több topklub is nyomon követi a fejlődését, és a németországi helyzetét. Úgy tűnik, hogy a Premier League élklubjai vezetik a Havertz aláírásáért folytatott versenyt, ezzel egyidejűleg azt sugallva, hogy a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp is kísértést kaphat talán, hogy csatlakozzon a honfitársa megszerzéséért folyó csatába.

A Bayern tűnik befutónak a Leverkusen fiatal csillagáért zajló versenyben | Eurosport

Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője arra utalt, hogy a Bayern München élénken érdeklődik a Bayer Leverkusen 20 éves csillaga, Kai Havertz iránt. Kevés olyan edzőt találnánk, aki nem látná szívesen a csapatában az egyik legnagyobb német válogatott tehetséget.

A Chelsea ugyanakkor már megmutatta, hogy a legfontosabb átigazolási célpontok szerződtetésénél meg tudja előzni még a Poolt is. A Kékek 54 millió fontos (60 millió euró/68 millió dollár) megállapodást kötöttek már például az RB Leipzig csatárával, Timo Wernerrel. 

Frank Lampard már megszerezte az Ajax szélsőjét, Hakim Ziyech-t, és a Leicester balhátvédjét, Ben Chilwellt is kinézte magának, illetve klubjának. Hasonló ambíció várhatóan megjelenik az Old Traffordról is, a Manchester United főleg Jadon Sancho és Jack Grealish iránt érdeklődik, de Hamann szerint a Stamford Bridge lehet Havertz számára a legmegfelelőbb hely.

Az egykori német válogatott középpályás, aki Angliában a Newcastle, a Liverpool és a Manchester City játékosa is volt így nyilatkozott erről:

"A Chelsea és a Manchester United a negyedik helyért harcol a Premier League-ben. Ha a United ismét lemarad a Bajnokok Ligájáról, a Vörös Ördögöknél fennáll annak a veszélye, hogy lemaradnak a többi klubhoz képest. Az MU elveszítette a vonzerejét az elmúlt években. Továbbra is a legnagyobb klubok között vannak Angliában, ám komoly belső problémákkal küzdenek."

Az ex-Chelsea hátvéd szerint Timo Werner Liverpoolba ment volna, ha nincsen járvány | Eurosport

Az elmúlt napok, de talán az egész átigazolási időszak legnagyobb híre a német válogatott Timo Werner Londonba igazolása Jason Cundy, a csapat korábbi játékosa szerint ez a járvány okozta gazdasági helyzet miatt történt így. Cundy a talkSPORT-on, a világ egyik legnagyobb sportrádiójában mondta ezt, miután egy jó ideje a német karrierjét követőknek leginkább az.volt egyértelmű, hogy a Liverpool lesz az új klub.

"Ha a múltban volt egy játékos a piacon, akkor a Manchester United volt évek óta az egyik első lehetséges vevő. Úgy gondolom, hogy ma már nem ez a helyzet. Amikor egy olyan játékos, mint Kai Havertz, öt évre írna alá egy új klubhoz, akkor a hosszú távú perspektíva fontosabb, mint a Bajnokok Ligája-részvétel a következő szezonban. Lehetséges, hogy a játékosnak a következő hetekben kell döntést hoznia, és nem tud várni, amíg az angliai szezon, amely július végéig vagy augusztus elejéig tart, véget ér. A perspektíva fontos a játékosok számára, de Manchester évek óta vákuumban van."

Ancelottit nem lepte meg Lampard edzői sikere, szerinte Terry lesz a következő | Eurosport

A Frank Lampard által elért edzői siker nem meglepő Carlo Ancelotti számára, a Chelsea korábbi menedzsere azt várja, hogy egykori középpályása mellett John Terry is hasonlóan szép tréneri pályára lép. A Stamford Bridge-en megfordult nagy futballisták közül Frank Lampard több mint biztatóan kezdett a Chelsea élén, pedig csak egy szezonnyi vezetői tapasztalattal rendelkezett a Derby County edzőjeként, mielőtt átvette volna korábbi csapata irányítását.


"Másrészt, ha a Chelsea-t nézem, van egy nagyszerű edzőjük Frank Lampard személyében, aki játékosként nagyszerű munkát végzett a klubnál, és úgy érzem, hogy a Kékek újra növekedési pályára léptek. Volt egy kétéves átigazolási embargójuk, de [Mason] Mounttal és [Tammy] Abrahammal együtt visszahoztak kölcsönbe adott fiatal játékosokat. [Andreas] Christensen is hihetetlenül érdekes játékos. Hosszú idő óta először van ott egy olyan csapat, amellyel a szurkolók valóban azonosulhatnak. Timo Werner vagy esetleg Kai Havertz megszerzése hihetetlenül izgalmas és érdekes történet lenne. Ha arra gondolok, hol látom a klubokat most, két vagy három év múlva, akkor a Chelsea viszonylag könnyű döntés lenne számomra mint játékos."

via goal.com

Hozzászólások