Bundesliga - A Real Madrid ideális lenne a Leverkusen üstökösének a '96-os Eb-finálét eldöntő honfitársa szerint
A Real Madrid ideális lenne a Leverkusen üstökösének a '96-os Eb-finálét eldöntő honfitársa szerint
Fotó: Europress/AFP

A Real Madrid ideális lenne a Leverkusen üstökösének a '96-os Eb-finálét eldöntő honfitársa szerint

Takács MártonTakács Márton
2020/07/10 11:16
Oliver Bierhoff, az Európa-bajnok német csatár szerint Kai Havertz készen áll akár arra is, hogy a Real Madridban folytassa karrierjét. 

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) 52 éves igazgatója úgy gondolja, hogy a Bayer Leverkusen csillagának előnyös lenne látókörének kibővítése leendő új klubjának kiválasztása során. A goal.com úgy tudja, hogy jelenleg a Chelsea tűnik befutónak a Havertz leigazolásáért folytatott versenyben, így csatlakozhatna a 47,5 millió fontért (59 millió euró) már megszerzett honfitársához, Timo Wernerhez.

Mivel a Leverkusen 100 millió eurót (90 millió font) követel Havertzért, az olyan klubok, mint a Real Madrid és a Bayern München, nem hajlandóak jövő nyárig lépni az ügyben, ám spekulációk továbbra azt állítják, hogy a 21 esztendős támadó középpályás nyáron elköltözik Leverkusenből.

Zidane eleganciája is megvan a Real Madrid által is megkörnyékezett 20 éves német támadó középpályásban | Eurosport

A Bayer Leverkusen videóelemzője, Marcel Daum szerint a csapat német válogatott támadó középpályása, Kai Havertz a Real Madrid legendája, Zinedine Zidane eleganciájával rendelkezik. Havertz az elmúlt néhány idényben robbant be a Bundesligába, lenyűgöző teljesítménye számos európai nagy klub figyelmét felkeltette.

"A Real Madridba való játékos. Fiatal, akinek mindene megvan: nagy tehetség, technika, jó fizikai adottság. Nagyon komplex játékos, és fontos a német válogatott számára." - mondta Havertzről BierhoffUgyanakkor a kérdés továbbra is az, hogy hová szerződik Havertz. "Nem tudom. De azt szeretném, ha tökéletes formában kapná meg őt a Nationalelf." - tette hozzá Bierhoff.

Mivel Joachim Löw válogatottjában általában a Bayern München játékosai uralják a mezőnyt, néhányan attól tartanak, hogy ha külföldre költözik, Havertz megbéníthatja előrehaladását a nemzeti csapatban. Mesut Özil a Bundesliga 2010-es elhagyása óta ötször lett hazája Év Játékosa, de úgy gondolják, hogy a válogatott törekvések részét képezték Leroy Sané Németországba való visszatérése motivációjának.

A Liverpool egykori BL-győztes német középpályása szerint az MU vagy a Chelsea ideális választás lenne honfitársának | Eurosport

Dietmar Hamann az tanácsolta Kai Havertznek, hogy a Chelsea lenne számára a legjobb hely, amennyiben azon vacillálna, hogy a Manchester Unitedet vagy a londoniakat válassza új klubjául. A Bayer Leverkusen támadó középpályása az európai labdarúgás egyik legkeresettebb tehetsége. Kontinens-szerte több topklub is nyomon követi a fejlődését, és a németországi helyzetét.

Bierhoff Ausztriában, Olaszországban és Franciaországban játszott, és az első válogatottbeli megjelenése előtt hat évig volt távol Németországtól, és nem gondolja, hogy Havertznek ebben a tekintetben aggódnia kell.

"Szinte teljes karrierem alatt Németországon kívül játszottam, és azt hiszem, hogy jó döntés volt távozni. Személyként felnősz. Erősebbé, érettebbé válsz, tovább fejlődsz. Amikor az ember elhagyja a komfortzónát, általában egy lépést tesz előre."  - zárta nyilatkozatát Bierhoff.

A Bayer Leverkusen korábi vezérigazgatója, Reiner Calmund nemrégiben elmondta a goal.com-nak, hogy Havertz inkább Spanyolországba költözne, ám Leverkusen bal oldali védője, Wendell szerint csapattársa a Premier League-ben való szereplésről álmodozik.

A Bayern is beszállt a Havertzért folytatott harcba, igaz csak véráldozattal tudnák megszerezni | Eurosport

Kai Havertznél jelenleg talán nincs népszerűbb játékos az átigazolási piacon. A Leverkusen fiatal támadójáért sorban állnak a kérők, Európa sztárcsapatai közül már szinte mindegyik bejelentkezett. A hírek arról szóltak eddig, hogy a legnagyobb eséllyel a Chelsea és a Real Madrid szerezheti meg Havertzet, ám arról eddig is mindenki meg volt győződve, hogy a Bayern München nem fogja annyiban hagyni és versenybe száll a játékosért.

via goal.com

Hozzászólások