Bundesliga - Dárdai: Nehogy öngólt lőjünk Khedira túlterhelésével!
Dárdai: Nehogy öngólt lőjünk Khedira túlterhelésével!
Fotó: Europress/AFP

Dárdai: Nehogy öngólt lőjünk Khedira túlterhelésével!

HosszabbitásHosszabbitás
2021/02/03 16:55
Dárdai Pál  szerint csak fokozatosan szabad terhelni a frissen szerződtetett Sami Khedirát a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC-nél.
"Ha pályára lép, szervezőként sokat kell nyújtania. Edzésen jól dolgozott, de vigyáznunk kell arra, nehogy öngólt lőjünk, és a túlterheléstől megsérüljön. A nulláról kellene felpörögnie százra" - utalt arra a múlt héten újra kinevezett magyar tréner, hogy a hétfőn leigazolt világbajnok tavaly mindössze egyetlen tétmérkőzésen szerepelt.

Dárdai Pál kifejtette, eredetileg azt tervezte, hogy rögtön "bedobja" a 33 éves középpályást a hiányzó meccsrutin miatt, de ez nem biztos, hogy így történik majd pénteken a címvédő Bayern München ellen.

"Lehet, hogy feláldozunk egy félidőt, és a barátságos mérkőzéses üzemmódot választjuk" - közölte az edző, aki szombaton 3-1-es frankfurti vereséggel indította második ciklusát a Hertha kispadján.

Dárdai vereséggel tért vissza a kispadra | Eurosport

Vereséggel tért vissza a Hertha BSC kispadjára Dárdai Pál: a 44 éves szakember együttese a német labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának szombati játéknapján 3-1-re kapott ki az Eintracht Frankfurt otthonában. Pedig a fővárosiak Krzysztof Piatek révén a 66. percben vezetést szereztek, de mindössze két percig örülhettek, ugyanis a 11.

A Juventustól távozó Khedira a torinóiaknál egy ideje már csak mellékszereplőként volt jelen, s ebben a szezonban nem lépett pályára. A 77-szeres válogatott labdarúgó Stuttgartban kezdte pályafutását, majd 2010-től 2015-ig a Real Madridot erősítette, azóta pedig a Juve alkalmazásában állt.

MTI

Hozzászólások