Bundesliga - Ha minden tesztjük negatív, Gulácsiék keddtől újra edzésbe állhatnak
Ha minden tesztjük negatív, Gulácsiék keddtől újra edzésbe állhatnak
Fotó: Europress/AFP

Ha minden tesztjük negatív, Gulácsiék keddtől újra edzésbe állhatnak

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/01 15:10
A magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig labdarúgócsapatánál azt tervezik, hogy jövő kedden újrakezdik a csoportos edzéseket.

A világjárvány miatt félbeszakított Bundesliga idei szezonjában harmadik helyen álló együttesnél pénteken és hétfőn minden játékoson elvégzik a koronavírus tesztet.

"A terv az, hogy ha minden teszt negatív, akkor kedden már csoportos edzést tartunk" - nyilatkozta pénteken Oliver Mintzlaff, a klub ügyvezető igazgatója. A lipcseiek eddig csak kisebb csoportokban tréningeztek.

"A televíziós jogdíjakból befolyó pénzre minden egyesületnek szüksége van a túléléshez, ez az elsődleges oka annak, hogy szeretnénk ismét mérkőzéseket játszani" - jelentette ki Mintzlaff.

A német Bundesligában most május 16-i folytatással terveznek, de ehhez még a német kormány jóváhagyása is szükséges.

"Itt most nincsenek kívánságok, a felkészülésre akár egy hét is elegendő lett volna, mi május 9-re is készen állnánk" - mondta az RB Leipzig ügyvezető igazgatója.

A német bajnokság 2019/20-as idényéből 25 fordulót tudtak lejátszani, még 9 van hátra, az élen a címvédő Bayern München áll 55 ponttal, második a Borussia Dortmund (51 pont), harmadik a Leipzig (50).

MTI

Hozzászólások