Bundesliga - "Szégyen a csapatnak" - hosszú eltiltás vár a világbajnok focista fiára
"Szégyen a csapatnak" - hosszú eltiltás vár a világbajnok focista fiára
Fotó: Europress/AFP

"Szégyen a csapatnak" - hosszú eltiltás vár a világbajnok focista fiára

HosszabbitásHosszabbitás
2020/12/19 22:37
Hosszú eltiltás vár Marcus Thuramra, a Borussia Mönchengladbach labdarúgójára, aki leköpte ellenfele arcát a német bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján.

A Mönchengladbach-Hoffenheim mérkőzés 77. percében Thuram a tizenhatos sarkáról kapura lőtt, ám eközben Stefan Posch ellökte. A két játékos ezután szóváltásba keveredett, majd a házigazdák francia csatára közvetlen közelről leköpte a vendégek osztrák védőjének arcát. A játék folytatódott, mert Frank Willenborg játékvezető nem látta az esetet, de miután az egyik asszisztense szólt neki, a videobírós visszajátszás megtekintése után Thuramnak piros, Poschnak sárga lapot adott.

Ozan Kabak, a Schalke 04 török védője öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert szeptember végén a Werder Bremen elleni találkozón az ellenfél felé köpött, de nem találta el. Thuramra ennél komolyabb büntetés vár.

"Szégyen a csapatnak és szégyen neki is. Ez egyáltalán nem illik a karakteréhez" - mondta egyik csapattársa, Valentino Lazaro. A középpályás Christoph Kramer úgy fogalmazott: ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie, Thuramot pedig nem lehet mentegetni. Marco Rose vezetőedzője az egész klub nevében elnézést kért.

A Hoffenheim 2-1-re megnyerte a mérkőzést, miután a 86. percben kihasználta az emberelőnyét, és megszerezte a győztes gólt.

MTI

Hozzászólások