Bundesliga - A Bayern edzője megtartaná klasszis spanyol középpályását, aki inkább egy másik nagy bajnokságot is kipróbálna
A Bayern edzője megtartaná klasszis spanyol középpályását, aki inkább egy másik nagy bajnokságot is kipróbálna
Fotó: Europress/AFP

A Bayern edzője megtartaná klasszis spanyol középpályását, aki inkább egy másik nagy bajnokságot is kipróbálna

Takács MártonTakács Márton
2020/07/06 12:55
Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője azt reméli, hogy meggyőzi Thiago Alcantarát, hogy továbbra is a német bajnoknál maradjon a Liverpoollal összehozott pletykák ellenére.

Thiago szerződése a 2020/2021-es idény végén jár le a Bayern Münchennél, a spanyol válogatott középpályás állítólag a Premier League bajnokához, a Liverpoolhoz való távozás szélén áll. A 29 éves labdarúgó minössze három percet kapott csereként a Német Kupa szombati döntőjében, ahol a Bayern 4-2-es győzelmet aratott a Bayer Leverkusen felett.

Lewandowski megalapozta Aranylabda-elsőségét a Bayern München edzője szerint | Eurosport

Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője szerint Robert Lewandowski megnyerheti az idei Aranylabdát, miután ebben a szezonban már 51 gólt szerzett minden versenysorozatot figyelembe véve, ráadásul a bajor klubbal duplázott is Németországban, bajnok és kupagyőztes lett. Lewandowski duplázott a Bayer Leverkusen elleni Német Kupa-döntőn, amelyen a Bayern 4-2-re diadalmaskodott.

Flick azonban nem adta fel Thiago megtartását, aki 2013-ban érkezett a Barcelonából még Pep Guardiola hívására, és azóta hét egymást követő Bundesliga-elsőséget szerzett több más trófea mellett.

"A helyzet az, hogy mindig megmarad a remény. Valójában mindig nagyon pozitívan gondolok a dolgokra. Természetesen azt is tudom, hogy ha egy bizonyos korban jársz, és már játszottál a spanyol bajnokságban a Barcelonával és a Bundesligában a Bayern Münchennel, úgy érzed, hogy szükség van egy másik nagy bajnokság megtapasztalására is. Ez teljesen normális, és emberi. Minden tőlem telhetőt megteszek annak biztosítása érdekében, hogy Thiago itt maradjon, és hogy meggyőzhessem őt, hogy maradjon. De ez egy olyan dolog, amit az idő mutat majd meg. Még előttünk van a Bajnokok Ligája, és rengeteg tervünk van, vele együtt."

Thiago-Flick-Bayern-min.jpgFotó: Europress/AFP

Flicket kérdezték a Bayern átigazolási terveiről is, azután, hogy a Manchester City német válogatott szélsőjét, Leroy Sanét a Manchester City-ből már elhozták. A Bayern Münchent összekapcsolták már Kai Havertzcel is, de úgy tűnik, Flick azt sugallja, hogy a német óriásklub nem rohan vissza az átigazolási piacra.

"Mindannyian tudjuk, hogy a koronavírus ideje alatt természetesen sokat változott a helyzet. Ez azt jelenti, hogy sok klub, köztük a Bayern München, már nem képes pénzt költeni annyira egyszerűen. Ezért óvatosan kell eljárnunk. Leroy Sané megszerzése fontos volt a klub és a csapat számára. Hasan Salihamidzic nagyon jó munkát végzett."

Guardiola a végsőkig küzdött a német szélsőért, aki inkább a Bayernt választotta | Eurosport

Sokat elárul Leroy Sané képességeiről, hogy Pep Guardiola foggal-körömmel ragaszkodott hozzá, és a Manchester City ennek megfelelően több szerződéshosszabbítási ajánlatot tett neki. Végül az angolok kénytelenek voltak belátni, hogy a játékos távozása elkerülhetetlen, és olyan megállapodás született, amivel mindenki elégedett lehet.

via goal.com


Hozzászólások