Bundesliga - Pénzéhes piranhaként működő menedzsere miatt nem tudja megtartani egyik legnagyobb értékét a Bayern?
Pénzéhes piranhaként működő menedzsere miatt nem tudja megtartani egyik legnagyobb értékét a Bayern?
Fotó: Europress/AFP

Pénzéhes piranhaként működő menedzsere miatt nem tudja megtartani egyik legnagyobb értékét a Bayern?

HosszabbitásHosszabbitás
2020/09/17 10:50
Hasan Salihamidzic, a német bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Bayern München labdarúgócsapatának sportigazgatója szerint nem hajlandók "őrültséget" elkövetni, hogy David Alabával szerződést hosszabbítsanak.

A 43 éves szakember a Kicker című szaklapnak nyilatkozva hangsúlyozta, a Manuel Neuerrel és Robert Lewandowskival kötött megállapodások esetében elérték a "sportszakmai és pénzügyi felső határt", és nem gondolja, hogy az osztrák válogatott Alaba azt hinné, hogy az említett csapattársai felett áll. A 28 éves védő menedzsere, Pihi Zahavi azonban Salihamidzic szerint más dimenziókban gondolkodik.

A Bayern osztrák multifunkcionális klasszisa még mindig Guardiola hatásából profitál | Eurosport

A Bayern München védője, David Alaba azt mondta, hogy a közelmúltban nyújtott magas szintű játéka, amelyet számára kevésbé ismerős poszton nyújtott, részben korábbi edzője, Pep Guardiola tanácsának hosszú távú következményeire vezethetők vissza.

"Megteheti, de mi nem fogjuk követni. Olyan őrültségekbe, mint amelyeket más klubok esetében talán tapasztalt már, mi nem fogunk belemenni" - utalt a sportigazgató arra, hogy Alaba szerződéshosszabbításának részleteiről változatlanul nem tudnak megállapodni a játékossal és menedzserével.

Alaba szerződése jövő nyáron jár le a Bayernnél. Legutóbb a hosszabbításról zajló egyeztetés során Uli Hoeness, a müncheni együttes tiszteletbeli elnöke "pénzéhes piranhának" nevezte a futballista menedzserét.

Neuerrel májusban, Lewandowskival pedig tavaly augusztusban hosszabbított a Bayern 2023-ig.

Ha van játékos, akihez foggal körömmel ragaszkodnia kell a Bayernnek, akkor az ő | Eurosport

Még mindig csak 28 éves, de klubszinten már egyike a legsikeresebb labdarúgóknak. Tizenkét éve a Bayern-család tagja, 18 évesen már az első csapattal tréningezett, azóta kis túlzással kirobbanthatatlan a csapatból. A Bayern München gépezetének egyik legfontosabb fogaskereke, minden évben sorban állnak érte a legnagyobb klubok.

MTI

Hozzászólások