Bundesliga - Arsene Wenger a Bayernt, Flicket és Lewandowskit is alaposan megdicsérte
Arsene Wenger a Bayernt, Flicket és Lewandowskit is alaposan megdicsérte
Fotó: Europress/AFP

Arsene Wenger a Bayernt, Flicket és Lewandowskit is alaposan megdicsérte

Takács MártonTakács Márton
2020/10/14 17:50
Az Arsenal korábbi legendás menedzsere, Arsene Wenger úgy véli, a Bayern München Niko Kovac tavaly novemberi menesztése után helyesen választotta a horvát utódjául Hansi Flicket. 

Arsene Wenger elismerte, hogy a Bayern München Niko Kovac távozását követően megpróbálta szerződtetni őt vezetőedzőnek, ám a klub helyesen döntött, amikor Hansi Flicket nevezte ki először ideiglenes, majd véglegesített vezetőedzőnek. 

"Úgy gondolom, hogy a Bayern jól választott, amikor Hansi Flickre bízta a felelősséget." - mondta az Arsenallal három angol bajnoki címet nyerő Wenger. "Rendkívül jól teljesített, nagyon sok jó döntést hozott, és a csapata nagyon-nagyon jól játszott. Az övé Európa legjobb csapata. 

A 70 éves, németül kiválóan beszélő Wenger a német Bildnek nyilatkozott, ahol megerősítette, hogy 2019 novemberében beszélt a Bayern vezérigazgatójával, Karl-Heinz Rummeniggével, amikor a Bundesliga címvédőjénél új trénert kerestek.

"Megkérdezte, tudnék-e segíteni" - említette Wenger, amikor a müncheni klubbal való kapcsolatáról kérdezték, utalva arra az időszakra, amikor Kovac távozott az Eintracht Frankfurttól elszenvedett 5–1-es vereség után.

Tényleg Wenger lehet a Bayern új vezetőedzője, vagy ez csak egy pletyka? | Eurosport

Az Arsenal egykori menedzsere, Arsene Wenger beszélni fog a Bayern München vezetőivel jövő héten, ahol a bajor klub vezetőedzői posztja is lehet a téma. A Bayern München egy héttel ezelőtt közös megegyezéssel szerződést bontott Niko Kovaccsal, aki másfél éven át irányította a Bundesliga rekordbajnokának szakmai felkészítését.


A bajorok előbb még csak ideiglenes vezetőedzővé léptették elő az addigi asszisztens Flicket. Négy mérkőzésen négy győzelemmel kezdte hivatali idejét, 16 gólt szerzett és egyet sem kapott csapata, beleértve a Borussia Dortmund elleni 4-0-s győzelmet a Klassikeren.

Miután idén áprilisban állandó vezetőedzőnek nevezték ki, Joachim Löw 2014-ben világbajnok válogatottjának stábtagja a Bayernt a Bundesligában, a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában is aranyéremig vezette. A 2019/20-as szezonban általa irányított gárda 36 mérkőzéséből 33-at megnyert. 

A sikerek egyik főszereplője is dicséretben részesült a FIFA labdarúgás fejlesztéséért felelős igazgatójától. Arra a kérdésre, hogy az 55 gólos hős, Robert Lewandowski nyeri-e az idei FIFA Év-játékosa díjat, Wenger egyértelműen fogalmazott:

"Ő a kedvencem. Ő volt a mindent megnyerő csapat legveszélyesebb játékosa. Nagyszerű lenne jutalmazni egy kisebb országbeli játékost."

A strasbourgi születésű Wenger azt is elárulta, hogy Günter Netzer és a Borussia Mönchengladbach csapatának rajongójaként nőtt fel, amely négy Bundesliga-címet nyert Hennes Weisweiler edző irányításával az 1970-es években. "Tetszett a sebességük, amilyen ütemben támadtak […], és olyan hosszú hajam volt, mint Netzernek" - emlékezett vissza Wenger.

Choupo-Motingot egyetlen dolog választja el Lewandowskitól vagy Ibrahimovictól a korábbi Bayern-védő szerint | Eurosport

Erős hajrát produkált a BL-címvédő Bayern München az átigazolási piacon , az utolsó órákban több fontos kiegészítő játékost is sikerült bebiztosítaniuk. Köztük volt Eric Choupo-Moting, akire számos szerepkörben számíthat majd Hansi Flick a következő idényben. Jan Kirchoff, a bajorok korábbi védője is üdvözölte a kameruni játékos szerződtetését.

via bundesliga.com

Hozzászólások