Bundesliga - A Bayern nem engedheti meg magának, hogy ne igazoljon
A Bayern nem engedheti meg magának, hogy ne igazoljon
Fotó: Europress/AFP

A Bayern nem engedheti meg magának, hogy ne igazoljon


2018/12/23 14:50

A Bayern Münchennél a színfalak mögött a figyelem már  következő szezonra összpontosul, a bajor csapat ugyanis nem várhat sokáig azzal, hogy elsődleges átigazolási célpontjait megszerezze.

Szerdán arról szóltak a hírek, hogy a Bayern januárban 85 millió eurót fog fizetni az Atletico Madrid francia világbajnok védőjéért, Lucas Hernandezért. A klub ügyvezetője Karl-Heinz Rummenigge nem igazán tagadta a hírt. Ez pedig megerősítette a bajorok tervét, hogy egy nagy és fontos lépést tegyenek az átigazolási piacon, sokkal hamarabb, mint a többiek. Nemsokára képet kaphatunk arról, hogyan is fog kinézni a Bayern 2019-20-as csapata, az első, ami jelentősen különbözik majd a 2013-ban Bajnokok Ligája-győztes csapattól.

A nagy sietséget több dolog magyarázza. Az első és legfontosabb tényező a pénzügyi nyomás, hogy az elsők legyenek az ajánlattévők között. A Bayern nem szeretné egy kiélezett versenyben találni magát a potenciálisan gazdagabb klubokkal a nyári időszakban. Ezért kezdtek el a stuttgarti Benjamin Pavard-ral is még jóval a világbajnokság előtt tárgyalni. Müncheni források szerint a 22 éves játékos beleegyezett, hogy a következő nyáron a Bayernhez igazol, ha a csapat kifizeti a 35 millió eurós záradékot. Fenn áll a lehetőség, hogy az igazolás előre mozdul felár ellenében a télen. A Stuttgart azonban nehezen fogja elengedni kulcsvédőjét, a túlélésért vívott csata kellős közepén.

000_1B66KD.jpgArról szólnak a hírek, hogy a Bayern januárban 85 millió eurót fog fizetni az Atletico Madrid francia világbajnok védőjéért, Lucas Hernandezért. (Fotó: Europress/AFP)

Az ESPN úgy tudja, hogy a Bayern jelenleg a Bayer Leverkusen középpályásának, Kai Havertznek a leigazolásán dolgozik. A 19 éves játékos, aki jelenleg a Bundesliga legtehetségesebb fiatal német játékosa, több nagy csapat figyelmét felkeltette és csak drágább lesz, ahogy sokoldalúsága és eleganciája egyre szélesebb körben válik elismerté.

Havertz gyors fejlődése miatt a Bajorok érdeklődése lankadt Christian Pulisic után. A német bajnok az feltételezi, hogy a fiatal amerikai szívesebben játszana a Premiere Leauge-ben és Borussia Dortmund és szívesebben adná el külföldre.

Az építkezés azonban itt nem áll meg. Miután egy évvel ezelőtt éppen csak lemaradtak Jadon Sanchoról, az ESPN londoni forrásai szerint a Bayern a felkészült egy kemény menetre, hogy megszerezze a Chelsea fiatal játékosát, Callum Hudson-Odoi-t, akink 2020-ban lejár a szerződése és eddig vonakodó volt az új, londoni szerződését illetően. „Sebesség” és „fiatalság” lett a két kulcsszó a Münchenben, Hudson-Odoi pedig mindkettővel rendelkezik. A német támadóra, Timo Wernerre szintén illik mindkét címke, de a 22 éves támadó talán már túl drágává vált és csak akkor fog igazi célponttá válna, ha Robert Lewandowski távozik a szezon végén.

A Niko Kovac jövőjét körülvevő bizonytalanság is nehezíti az átigazolási tárgyalásokat. De a Bayern szó szerint nem engedheti meg magának, hogy megvárja, amíg a klub elkötelezi magát egyik vagy másik irányba következő hónapokban. A lehetséges érkezőket a megszokott, az edzőtől független minőséggel próbálják odacsábítani. Ez mindig is így volt a szükség és káosz idején a Säbener Strassen.

043_dpa-pa_181215-99-236929_dpai.jpgFotó: Europress/AFP

A második siettető tényező Hasan Salihamidzic pozíciójával kapcsolatos. A sportigazgató számára nem könnyű feladat, hogy ugyanolyan elismerésben és tiszteletben részesüljön, mint Rummenigge és az elnök Uli Hoeness, akik elveszik tőle a reflektorfényt. Egy korai és sikeres igazolás, ami eltér a megszokott Bundesliga alapú célpontoktól, jót tenni Salihamidzic megítélésének, egy lehetséges Bajnokok Ligája kiesés előtt, ami újranyitná a vitát a csapat összetételéről és Kovac jövőjéről.

A trükkös, Liverpool elleni BL-nyolcaddöntő értelemszerűen rendezte a gondolatokat. A Bayern emiatt most a lehető leghamarabb szeretné mélyíteni a védelmét. De még ha nem is lehet most azonnal megszerezni a kiszemelt játékosokat, ha egye-egy átigazolás biztossá válhatna a nyárra, már az is segíthetne a klub helyzetén. Abban az esetben ugyanis, ha Bayern kiesik a BL-ből, legalább csillapíthatnák a negatív hangulatot néhány új érkező bejelentésével.

Klein Réka
via ESPN

Hozzászólások