Bundesliga - Négy edző - közös aggodalom
Négy edző - közös aggodalom

Négy edző - közös aggodalom

Szathmári AttilaSzathmári Attila
2014/09/12 10:22

Négy edző – közös aggodalom, ezzel a címmel jelent meg a legfrissebb Kicker. A forduló előtt a nagy kérdés az, hogy a Hamburg-Stuttgart-Schalke-Wolfsburg négyesből képes lesz e valamelyik kilépni a nyeretlenségből. Mert valljuk meg titkon, mind a négy csapat szurkolótábora hisz az európai kupaindulás kiharcolásában, ám például Hamburgban a két újonc ellen szerzett egy pont és nulla gól nem ad sok okot az optimizmusra. A kvartettből papíron még így is Mirko Slomkának lesz a legnagyobb esélye arra, hogy három pontot szerezzen. Egyrészt a Hannover papíron hasonló kategória, másrészt az ellenfél megismerése nem jelenthet gondot az ex-hannoveri edzőnek az északi rangadó előtt.

A másik véglet Armin Veh, akinek a Bayern otthonában kellene csodát tennie. A Hamburghoz hasonlóan egy ponttal nyitó Stuttgartnál viszonylag korán kongatják a vészharangot. Bár ha azt vesszük, hogy a Dortmund és Hoffenheim kettőse következik, sokat nem halogathatja a formába lendülést. Ha már Hoffenheim, Szalai Ádámék a szintén egy ponttal álló Wolfsburgot fogadják. Vitathatatlanul az eddigi legnagyobb teszt következik a virtuóz támadójátékával egyre több semleges szívet meghódító „gyökértelenektől”. És ott van még a Schalke is, ahol nem elég a sok sérült, most a szintén győzelmi kényszerben játszó Gladbach és az következő két hétben még a Chelsea és a Dortmund is ellenfélként vár rá. Nem valószínű, hogy jönni fognak a győzelmek.

A 3. forduló sztár-debütálásokat is hozhat. Sokan várják Shinji Kagawa visszatérését Dortmundban a Freiburg ellen. Jürgen Klopp ugyan próbálta levenni a japán válláról a terhet, ám mivel csak 15 bevethető játékosa maradt (Hummels, Kuba, Gündogan, Reus, Sahin, Ji, Kirch a biztos hiányzók) alighanem a kezdőben kap helyet.

A Bayernben Benatia debütálhat miután Lewandowski és Robben is újra edzhetett a többiekkel, és Hamburgban is megváltóként tekintenek sokan a Tottenhamtől érkező Lewis Holtbyra.

A forduló ma kezdődik a Leverkusen-Bremen meccsel, és lesz újonc rangadó (Köln-Paderborn) is.

A párosítás:

3. forduló párosítása

Hírek, képek, és cikkek a német futball világából a Bundesliga hosszabbitas.hu facebook-oldalon.

Hozzászólások