Bundesliga - Tovább forr a levegő Gulácsi csapata körül
Tovább forr a levegő Gulácsi csapata körül
Fotó: Europress/Getty

Tovább forr a levegő Gulácsi csapata körül

Szathmári AttilaSzathmári Attila
2017/02/20 16:55

Jó lenne, ha csak arról kellene beszélni, hogy a Lipcse két vereség után újra nyert, csökentette {öt pontra} a hátrányát az éllovas Bayern mögött, és Gulácsi Péter megint büntetőt hárított, ráadásul újra {a Leverkusen után} egy Bajnokok Ligája-szereplő, a Gladbach ellen. Sajnos a dortmundi {hamburgi, kölni} eset után, aminek következtében sokan megsérültek, és büntetésként lezárták a déli teraszt, Mönchengladbachban sem sikerült a Lipcse ellenit sportszerűen letudni.

Noha Max Eberl sportigazgató a meccs előtt arról beszélt, hogy nem zavarja a szurkolói tiltakozás, feltéve, hogy erőszakmentes lesz. Ez csak részben valósult meg. A szurkolók a klub 1900-as alapítására utalva az első 19 percet csöndesen töltötték, több molinóval utalva arra, hogy a Lipcse szerintük egy marketing-találmány, mindössze hétéves történelemmel. Ezzel eddig nem is lett volna baj, ha nem feszítenek ki egy ilyen irományt is:

"Elítélünk minden eldobott követ..., ami nem talál el titeket, fogyasztók."

gladbach_fans800-1487519442

De sajnos kifeszítettek, és innentől kezdve a verbális erőszak, uszítás, izgatás, gyűlöletbeszéd kategóriánál tartunk, aminek semmi köze nem szabad, hogy legyen az egészhez.

A Német Labdarúgó-szövetség mindenesetre bejelentette, hogy kivizsgálja az ügyet. Könnyen lehet, hogy a Borussia Mönchengladbach is komoly pénzbüntetésre számíthat. Akár a szektorbezárás is szóba jöhet. Mi meg csak abban bízhatunk, hogy legközelebb a Gulácsi-bravúrok maradnak a Lipcse meccseiről egyedüli beszédtémának.

Hozzászólások