Bundesliga - Tényleg Wenger lehet a Bayern új vezetőedzője, vagy ez csak egy pletyka?
Tényleg Wenger lehet a Bayern új vezetőedzője, vagy ez csak egy pletyka?
Fotó: Europress/AFP

Tényleg Wenger lehet a Bayern új vezetőedzője, vagy ez csak egy pletyka?

Takács MártonTakács Márton
2019/11/09 13:03
Az Arsenal egykori menedzsere, Arsene Wenger beszélni fog a Bayern München vezetőivel jövő héten, ahol a bajor klub vezetőedzői posztja is lehet a téma. 

A Bayern München egy héttel ezelőtt közös megegyezéssel szerződést bontott Niko Kovaccsal, aki másfél éven át irányította a Bundesliga rekordbajnokának szakmai felkészítését. A helyére ideiglenesen azt a Hans Flicket nevezték ki, aki idén nyáron csatlakozott Kovac stábjához. 

Nem teketóriázott sokat a Bayern ideiglenes vezetőedzője, amikor felkérték a posztra | Hosszabbítás

Hans-Dieter Flick elmondta, hogy nem gondolkodott sokat azon, hogy éljen-e a lehetőséggel, miszerint Niko Kovac távozása után ő legyen a Bayern München ideiglenes vezetőedzője. A Bayern München vasárnap bontotta fel közös megegyezéssel a tavaly nyár óta regnáló vezetőedző, Niko Kovac szerződését, miután a címvédő 5-1-es vereséget szenvedett Kovac korábbi csapatától, az Eintracht Frankfurttól a Bundesligában.


A hosszabb távra kinevezendő utódok között lehetett már hallani José Mourinho, Ralf Rangnick, Thomas Tuchel (PSG) és Erik ten Hag (Ajax) nevét is, ahogy Arsene Wengerét is. Az Arsenalt 22 éven át menedzserként irányító edzőlegenda először így nyilatkozott ebben a témában a héten:

"Sose utasítottam vissza a lehetőséget, hogy beszéljek a Bayern München vezetőivel. Főleg, hogy több 30 éve ismerem a klubot irányító személyeket. Egyszer, nagyon régen közel álltam hozzá, hogy a Bayernhez szerződjek. Ebben a pillanatban mindössze ennyit mondhatok erről. Most nem beszéltünk még erről, de nem tudom, mit hoz a jövő." - mondta Arsene Wenger az Eurosportnak.


Pénteken a beIN Sports-nak viszont már azt mesélte a francia szakember, hogy beszélt a németekkel telefonon, és abban állapodtak meg Karl-Heinz Rummeniggével, a Bayernt működtető gazdasági társaság vezérigazgatójával, hogy jövő héten fognak érdemben egyeztetni. Nem mellesleg, Wenger remekül beszél németül.

"Örülök, hogy megmagyarázhatom ezt a történetet, mert meglepő sztori. Először is, nekem nincs ügynököm, egyedül én vagyok bevonva ebbe, senki sem tud beszélni a nevemben." - mesélte Wenger a BeIN Sports-nak. "Másodszor, [Franz] Beckenbauert, [Karl-Heinz] Rummeniggét és [Uli] Hoenesst is vagy 40 éve ismerem. Ennek a klubnak a sikere a kivételes kompetenciára, az őszinteségre, a diszkrécióra és az egyszerűségre épül. 

Mindig az igazságot tettük közzé rólunk, amikor erre volt szükség. Hogy mi történt most? A nevem felröppent valahonnan, anélkül, hogy bármelyikünknek is köze lett volna hozzá. Szerda délután Rummenigge felhívott, nem tudtam felvenni a telefont, de udvariasságból visszahívtam. Éppen autóban ült és az Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre tartott. Talán, ha négy-öt percet beszéltünk, elmondta, hogy megbízták Flicket azzal, hogy irányítsa a következő két meccsen a csapatot. Megkérdezte, hogy érdekelne-e ez a feladat, mert új edzőt keresnek. Azt válaszoltam, hogy erre per pillanat még nem tudok felelni, időre van szükségem, hogy át tudjam gondolni. Úgy döntöttünk, hogy jövő héten beszélünk újra, mert vasárnapig Dohában vagyok. Ez az igazság."

Minden jót kívánnék a Bayernnek, amely fordulóponthoz érkezik, mert Hoeness - a klub kulcsembere - távozni fog, ahogy Rummenigge is egy éven belül, így a jövő bizonytalan. Ez a klub, amely mindig diszkrét és közvetlen irányítással kezeli a dolgokat, ma nagyon ki van téve a pletykáknak, amelyek mindenhonnan érkeznek. A magam részéről sok szerencsét kívánok a Bayernnek, számomra a helyzet világos."


A német Eurosport online főszerkesztője, Thomas Janz érdekes kommentárt fűzött a fentiekhez. 

A "sok szerencsét!" mondat azt jelenti, hogy "viszlát" - írja.

Wenger igazi úriember, és a "Sok szerencsét kívánok a Bayernnek!" komment mondandója végén részéről az udvarias módja annak, hogy kijelenti, már nem akar beszélni arról, hogy ő lehet-e a klub következő vezetőedzője.

A Bild informálisan, de megbízható Bayern-forrástól arról értesült, hogy a bajor klubnál nem fogják fontolóra venni az Arsenal volt menedzserének alkalmazását, és a fenti nyilatkozat inkább egyértelműen azt mutatja, hogy Wenger saját csalódottságát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a klub hogyan kezeli ezt a helyzetet.

Ez nem az a „diszkrét” Bayern, amelyre utal, és attól tart, hogy Hoeness, majd Rummenigge távozásával az egyesület elveszítheti identitását.

Wenger ezért fejezhette ki fenntartásait a német bajnokhoz való szerződéséről, és bár a jövő héten még lehetnek tárgyalások, inkább csak egyszerűen bocsánatkérést kérhet Rummeniggétől.

Wenger_Bayern.jpg Fotó: Europress/AFP

via eurosport.com


Hozzászólások