Bundesliga - Nem teketóriázott sokat a Bayern ideiglenes vezetőedzője, amikor felkérték a posztra
Nem teketóriázott sokat a Bayern ideiglenes vezetőedzője, amikor felkérték a posztra
Fotó: Europress/AFP

Nem teketóriázott sokat a Bayern ideiglenes vezetőedzője, amikor felkérték a posztra

Takács MártonTakács Márton
2019/11/06 15:24
Hans-Dieter Flick elmondta, hogy nem gondolkodott sokat azon, hogy éljen-e a lehetőséggel, miszerint Niko Kovac távozása után ő legyen a Bayern München ideiglenes vezetőedzője.

A Bayern München vasárnap bontotta fel közös megegyezéssel a tavaly nyár óta regnáló vezetőedző, Niko Kovac szerződését, miután a címvédő 5-1-es vereséget szenvedett Kovac korábbi csapatától, az Eintracht Frankfurttól a Bundesligában. A helyére ideiglenesen azt a Hans Flicket nevezték ki, aki idén nyáron csatlakozott Kovac stábjához. A német labdarúgó-válogatott korábbi másodedzője nagy várakozással tekint a kihívás elé.

Öt dolog, amit érdemes tudni a Bayern München ideiglenes vezetőedzőjéről | Hosszabbítás

Ő a Bayern München egykori középpályása, aki aztán Joachim Löw segédje volt a 2014-ben világbajnok német labdarúgó-válogatottnál. De mit kell még tudni arról az emberről, aki a menesztett Niko Kovac helyét veszi át ideiglenesen a Bundesliga címvédőjénél? Ahogy arról vasárnap beszámoltunk, a Bayern München vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Niko Kovac vezetőedzővel.


"Nagyon gyorsan történt minden." - nyilatkozta Flick a szerdai Bayern-Olympiakosz Bajnokok Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. "Egyértelmű volt, hogy hűségesnek kell maradnom a klubhoz. Megtiszteltetés, egyben óriási kihívás ez a feladat.

Beszélni akarok az összes játékossal, és újra el kell mondanom nekik, mire képesek és mit csinálnak, és azt akarom, hogy a csapat kezdeményezzen és mutassa meg a minőségét. Összpontosítanunk kell azokra a feladatokra, amelyek előttünk állnak.

Nagyon örülök annak, hogy sikerült Hermann Gerlandot asszisztensnek megnyerni. A csapat nagyon nagy tiszteletben tartja őt."

Gerland 2017 óta a Bayern akadémiájának sportigazgatójaként tevékenykedett, azelőtt pedig tagja volt Jupp Heynckes, Louis van Gaal, Carlo Ancelotti és Pep Guardiola edzői stábjának is.


A Bayern München szombaton a Borussia Dortmunddal találkozik a Der Klassiker keretében. A címvédő bajorok per pillanat a negyedik helyen állnak a Bundesliga tabelláján, a Dortmund egy ponttal és két hellyel előzi meg őket. 

A Bayern a novemberi válogatott szünet után a Fortuna Düsseldorfhoz látogat, addigra a klubelnök, Uli Hoeness szerint már tisztább képhet kaphatunk arról, hogy ki lesz Niko Kovac utódja hosszabb távon.

"Szerdán az Olympiakosz, szombaton a Dortmund lesz az ellenfelünk, addig nem foglalkozunk ezzel a kérdéssel." - mondta erről Hoeness. "Azt hiszem, hogy a következő idegenbeli meccsünkre, a düsseldorfi mérkőzésre már tudni fogjuk, hogyan és kivel folytatjuk."

Hoeness azt is megismételte, hogy nincs rossz viszony a klub és Kovac között, aki 16 hónap alatt 65 mérkőzésen irányította a Bayernt. 

"Mindig is jó kapcsolatban voltunk Niko Kovaccsal. Kölcsönös megállapodásra jutottunk. Nem teregetjük ki a szennyest. Azóta beszéltem vele telefonon, minden rendben. Az az érzésem, hogy azóta megszabadult a hatalmas nyomástól."

Hoeness_Kovac.jpg Fotó: Europress/AFP

via bundesliga.com

Hozzászólások