Bundesliga - "Nácik, ki!" – Füttyszó a gyászszünet alatt Szoboszlaiék meccsén
"Nácik, ki!" – Füttyszó a gyászszünet alatt Szoboszlaiék meccsén
Fotó: Europress/AFP

"Nácik, ki!" – Füttyszó a gyászszünet alatt Szoboszlaiék meccsén

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/21 16:15
Határozott módját választották véleményük kinyilvánítására a frankfurti szurkolók a Salzburg elleni, csütörtöki Európa-liga-meccsen (4-1). 

Mint ismeretes, a német csapat sima győzelmet aratott Szoboszlai Dominikék ellen a második számú európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszának első körében, így nagy előnnyel utazhat az ausztriai visszavágóra. Nem erről marad azonban igazán emlékezetes a találkozó, sokkal inkább arról, hogy a kezdés előtt, majd játék közben is füttyszó és bekiabálás hallatszott a lelátóról.

A szerda esti, Frankfurt melletti lövöldözés kilenc áldozatának emlékére gyászszünetet tartottak, mindez alatt rövid ideig néma csend volt a Commerzbank-Arenában, aztán a szurkolók egy része megzavarta a megemlékezést, fütyülni és kiabálni kezdtek a stadionban. Egyes hírek arról szólnak, hogy salzburgi részről érkezett a provokáció.

Az Eintracht ultrái (akik eredetileg csillagszórós megemlékezést szerettek volna, ám ebbe nem ment bele az UEFA - meg is kapták a "Fuck UEFA" felirattal ellátott molinókat) reagáltak az incidensre, és "nácik, ki!" rigmussal válaszoltak, pontosan úgy, ahogy a szurkolók a német harmadosztályú Münster-Würzburg meccsen tették múlt hétvégén - ott a vendégek ghánai védőjét, Leroy Kwadwót érte rasszista megnyilvánulás, mellette állt ki egyöntetűen a közönség.


A Bundesliga összes hétvégi mérkőzése gyászszünettel fog kezdődni - remélhetőleg bekiabálások nélkül...

Nagy Benjámin

Hozzászólások