Bundesliga - Lewandowski óta nem volt olyan szintű csatára a Dortmundnak, mint most a norvég csodatini?
Lewandowski óta nem volt olyan szintű csatára a Dortmundnak, mint most a norvég csodatini?
Fotó: Europress/AFP

Lewandowski óta nem volt olyan szintű csatára a Dortmundnak, mint most a norvég csodatini?

Takács MártonTakács Márton
2020/01/14 13:24
A Borussia Dortmund csapatkapitánya, Marco Reus úgy véli, Erling Haalanddal a soraiban úgy játszhat a BVB, ahogy Robert Lewandowski eligazolása óta nem tudott.

Már majdnem hat éve, hogy Lewandowski elhagyta a Dortmundot a Bayern München kedvéért, és a sárga-feketék sok csatárt alkalmaztak annak érdekében, hogy megfelelően pótolják a lengyel világklasszis elképesztő gólszerzési képességét. Ilyen volt Adrian Ramos, Ciro Immobile és Michy Batshuayi is, akik előbb feltűntek, majd eltűntek, amióta Jürgen Klopp heavy metal futballstílusa véget ért a Borussiánál. Pierre-Emerick Aubameyang 98 gólt szerzett a Bundesligában a BVB színeiben, de rá egy Lewandowskitól teljesen eltérő stílus jellemző, aki inkább a sebességét használja ahhoz, hogy a megfelelő helyen legyen a megfelelő időben.

Miért jobb választás a norvég tinisztár számára a Dortmund, mint a Manchester United? | Hosszabbítás

A világ egyik legígéretesebb tizenéves tehetsége elhagyta Ausztriát és Németországba szerződött annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök is nagyon szerették volna megszerezni. A téli átigazolási ablakot ugyan még nem nyitották meg, de Európa egyik legtöbbre taksált tizenéves tehetsége már új klubot talált, miután nagy kötélhúzás folyt érte a kontinens topklubjai között.

Most azonban Reus úgy véli, hogy Dortmund új 9-esének olyan erőssége, mérete és formátuma van, amely korábbi lengyel csapattársára emlékezteti őt, aki a Bundesliga történetének legnagyobb gólszerzőjévé válhat. Az egyetlen különbség, hogy ő a 17-es mezt hordja.

"Nem hinném, hogy Robert Lewandowski óta lett volna ilyen szintű támadónk" - nyilatkozta Reus"Haaland lehetőséget ad nekünk, hogy rugalmasabbak legyünk és különféle rendszerekben és stílusokban játszhassunk. Ő egy nagyon nyitott fickó. Először is fontos, hogy megismerjük őt. Újabb játékmódot ad nekünk, és képeseknek kell lennünk arra is, hogy vele együtt dolgozzunk, és kihozhassuk az összes erősségét. De ez mind megtörténik majd idővel."

A Dortmund új norvég csatára szerint a BVB és ő nagyon jó párosítás | Hosszabbítás

A Borussia Dortmund új csatára, Erling Haaland feltárta a német klubhoz való csatlakozásának okait, mondván, hogy a tárgyalások során úgy érezte, hogy ő és a BVB jó párosítás. A 19 éves szupertehetség a jelenlegi szezon első felében remekelt a Red Bull Salzburg csapatában, minden versenysorozatot figyelembe vége 22 mérkőzésén 28 gólt szerzett, és arra késztette a legjobb európai klubokat, hogy versenyezzenek az aláírásáért.

A Dortmund számára ebben a szezonban a cél ugyanaz marad, mint minden más esetben: megszerezni a bajnoki címet. Ez egy olyan dolog, amelyet Lewandowskival a csatársorban egymás után kétszer is elértek. Haaland érkezése, ahogy Reus elmondta, egy másik dimenziót adhat a BVB keretének. Az egyik olyan elem, amely döntő szerepet játszhat abban, hogy a Borussia a tabella tetején végezzen a 2019/2020-as szezon befejeztével. 

"Ha megnézzük a csapatunkat, akkor mit kérhetnénk még a minőség szempontjából?" - kérdezte Reus. "Meg kell mutatnunk a pályán, hogy a csapatunk bárhová elérhet. Nagyon jó csatárunk és vele új lehetőségeink vannak, ezért jó helyzetben vagyunk. A bajnoki cím elnyerésére reális esélyünk van ugyanúgy, mint az idény elején. Nem mondanám, hogy a mi kezünkben van, de határozottan a megfelelő helyen vagyunk azért, hogy megharcoljunk érte. A Dortmundot semmiképpen sem lehet elfelejteni a bajnoki cím szempontjából."

A Dortmund megtalálhatta a bajnoki címéhez szükséges kirakósának utolsó elemét | Hosszabbítás

A tizenéves csodagyerek, Erling Haaland érkezésével a Borussia Dortmund eddig is erős frontvonalja újabb szintet lépett. De ha Lucien Favre rendelkezésére áll egy ilyen tehetség, hogyan fogja a svájci edző beilleszteni a BVB taktikájába a norvég csatárcsillagot?

via bundesliga.com


Hozzászólások