Bundesliga - Egymillió eurót adományoz a koronavírus elleni harcra a Bayern világklasszis csatára
Egymillió eurót adományoz a koronavírus elleni harcra a Bayern világklasszis csatára
Fotó: Europress/AFP

Egymillió eurót adományoz a koronavírus elleni harcra a Bayern világklasszis csatára

Takács MártonTakács Márton
2020/03/23 10:30
A Bayern München támadója, Robert Lewandowski és a felesége, Anna 1 millió eurót ajánlott fel a koronavírus elleni harc leküzdésére. 

"Mindannyian tisztában vagyunk azzal a nehéz helyzettel, amelyet jelenleg átélünk." - nyilatkozta a házaspár a Sport Bildnek. "Manapság mindannyian ugyanabban a csapatban játszunk. Erősnek kell lennünk ebben a harcban. Ha tudunk segíteni valakinek, tegyük meg! A helyzet mindannyiunkat érint, ezért kérjük, kövessék az utasításokat, és hallgassák meg azokat, akik a legjobban tudják, mit kell ilyenkor tenni. Legyünk felelősségteljesek! Hisszük, hogy hamarosan visszatérhetünk a normál életünkbe. Együtt vagyunk ebben a helyzetben, és együtt fogjuk átvészelni."

Lewandowski-és-felesége-min.jpg Robert Lewandowski és felesége, Anna - Fotó: Europress/AFP

25 góljával Lewandowski vezeti a Bundesliga góllövőlistáját, és a Németországban szereplő csúcsjátékosok egyike, aki intézkedéseket tett a világjárvány következményeinek leküzdésére. Számos videót tett közzé a közösségi médiában, amelyek betekintést nyújtanak saját életükről, arról, hogyan alkalmazkodnak a bent tartózkodáshoz, miközben arra ösztönzik a követőket és a rajongókat, hogy maradjanak otthon a vírus terjedésének korlátozása érdekében.

Máskülönben Lewandowski bayernes csapattársai közül Joshua Kimmich és Leon Goretzka nemrégiben indított egy #WeKickCorona nevű kampányt, melyben egymillió eurós ígéretet tettek, hogy elindítsanak egy adománygyűjtő kezdeményezést, hogy pénzügyi támogatást nyújtsanak jótékonysági szervezeteknek vagy társadalmi összefogásoknak Németországban.

Hogyan pótolhatja megsérülő világklasszis gólkirályát, Lewandowskit a Bayern München? | Hosszabbítás

A korábban elpusztíthatatlan Robert Lewandowski négy hétig hiányozni fog a Bayern Münchenből térdsérülése miatt. A bundesliga.com azt vizsgálta meg cikkében , hogy a német rekordbajnok klub hogyan kompenzálhatja a világklasszis lengyel góljait. Robert Lewandowski 25 góljával vezeti a Bundesliga góllövőlistáját, így egy az egyben nem lehet pótolni őt.

"Nem csak a Bayern és a német válogatott hivatásos labdarúgói vagyunk, hanem a társadalmunk részét képezzük, amely most még soha nem látott kihívással néz szembe az együttműködés és a felelősségvállalás terén." - áll Kimmich és Goretzka közleményében a #WeKickCorona honlapján. "Segíteni szeretnénk, és kézzelfogható támogatást akarunk nyújtani azoknak, akiknek most sürgősen szükségük van erre, mint egyébként."

Kezdeményezésük után már több mint 2,5 millió eurót gyűlt össze és a Bundesligából olyan játékosok ajánlottak fel pénzügyi támogatást, mint Mats Hummels, Jonas Hector, Lukas Klostermann, Sebastian Rode, Julian Brandt és  Nadiem Amiri.

Kimmich és Goretzka a német nemzeti válogatott azon tagjai közé tartoztak, akik szintén eldöntötték, hogy külön gyűjtésben 2,5 millió eurót adományozzanak.

Eközben az amerikai trió, Tyler Adams, Weston McKennie és a Borussia Dortmund korábbi támadója, Christian Pulisic összefogta erőforássait, hogy adományozzon a Feed America jótékonysági szervezetnek, és felhívja a figyelmet szülőföldjük helyzetére.

És hogy miért számít egészen különleges gesztusnak Lewandowski és felesége felajánlása? 

Nos, amíg a lengyel világklasszis és neje 1 millió eurót adományozott a koronavírus elleni harcra, a Manchester United és a Manchester City együtt volt képes 100 ezer euróra.


via bundesliga.com

Hozzászólások