Bundesliga - Kiütéssel győzött a Bayern a szurkolói rendbontás miatt kétszer is félbeszakított bajnokin
Kiütéssel győzött a Bayern a szurkolói rendbontás miatt kétszer is félbeszakított bajnokin
Fotó: Europress/AFP

Kiütéssel győzött a Bayern a szurkolói rendbontás miatt kétszer is félbeszakított bajnokin

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/29 20:45
A Bayern München kiütéses, 6-0-s győzelmet aratott a Hoffenheim vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának szombati játéknapján.

A bajoroknál Coutinho két gólt szerzett. A Hoffenheimnek ez volt a legsúlyosabb hazai veresége a Bundesligában.

A mérkőzést kétszer is félbe kellett szakítani szurkolói rendbontás miatt, a vendégszurkolók a Hoffenheim többségi tulajdonosa, Dietmar Hopp ellen tiltakoztak. A bírónál akkor telt be a pohár, amikor egy sértő hangvételű molinót is kifeszítettek. A második játékmegszakítás után, amikor húsz percig állt a játék, és a mérkőzésvezető az öltözőbe küldte a csapatokat, a labdarúgók visszamentek ugyan a pályára, de a hátralévő bő tíz percben már csak "gurigáztak" a labdával, érdemben nem futballoztak, ezzel is tiltakozva a vendégszurkolók viselkedése ellen. A kényszerszünet alatt a Bayern teljes vezérkara és néhány játékos is a müncheni szektorhoz vonult, hogy lenyugtassa a drukkereket.

043_dpa-pa_200229-99-132503_dpai.jpg Fotó: Europress/AFP

Hoppot, aki az SAP egyik alapítója, sok német szurkoló nem szereti amiatt, hogy a vagyonát felhasználva az alsóbb ligákból az élvonalba vezette a Hoffenheimet.

Egy, a mostanihoz hasonló molinó miatt korábban a Borussia Dortmund szimpatizánsai 50 ezer eurós büntetést kaptak és két szezonon keresztül nem lehetnek ott a sinsheimi mérkőzéseken, a Hoffenheim otthonában. Az elmúlt fordulóban szintén tiltakoztak Hopp ellen, most szombaton Kölnben is sértő hangú feliratot mutattak fel a drukkerek.

Ami a magyar érdekeltségű meccseket illeti: Sallai Roland kezdőként a 70. percig játszott a Dortmund otthonában 1-0-ra alulmaradó Freiburgban, míg Szalai Ádám csapata, a Mainz 2-0-ra nyert a vendég Paderborn ellen. A magyar válogatott csatárt a 84. percben cserélték be.

Bundesliga, 24. forduló:
Hoffenheim-Bayern München 0-6 (0-4)
Borussia Dortmund-SC Freiburg 1-0 (1-0)
Augsburg-Borussia Mönchengladbach 2-3 (0-0)
FSV Mainz-Paderborn 2-0 (2-0)

FC Köln-Schalke 3-0 (2-0)

pénteken játszották:
Fortuna Düsseldorf-Hertha BSC 3-3 (3-0)
vasárnap:
Union Berlin-VfL Wolfsburg 13.30
RB Leipzig-Bayer Leverkusen 15.30
Werder Bremen-Eintracht Frankfurt 18.00

MTI

Hozzászólások