Bundesliga - Jürgen Klopp Alessandro Del Pieróhoz hasonlította egykori játékosát, Philippe Coutinhót
Jürgen Klopp Alessandro Del Pieróhoz hasonlította egykori játékosát, Philippe Coutinhót
Fotó: Europress/AFP

Jürgen Klopp Alessandro Del Pieróhoz hasonlította egykori játékosát, Philippe Coutinhót

Takács MártonTakács Márton
2019/08/25 10:52
Jürgen Klopp úgy gondolja, hogy a Liverpool egykori sztárja, Philippe Coutinho személyében világklasszis irányítót szerzett meg a Bayern München, korábbi brazil játékosát pedig a Juventus legendájához, Alessandro Del Pieróhoz hasonlította.

Coutinho 201 Liverpool-mérkőzése közül 89-et Klopp irányítása alatt játszott, mielőtt 2018 januárjában a Barcelonához szerződött volna.

Az 55-szörös brazil válogatott klasszis 54 gólt szerzett a Pool mezében, többször a védjegyévé vált, bal oldalról eleresztett tekeréseivel, amelyek Kloppot Del Piero legendás találataira emlékeztettek. A 2006-ban világbajnok olasz csatár több mint 200 gólt szerzett a Juventusban 1993 és 2012 között.

"Coutinhónak hihetetlen szeme van a távolról szerzett gólokhoz" - mondta a Mainz és a Borussia Dortmund egykori vezetőedzője. "Nem láttam olyan játékost Del Piero óta, aki ilyen jól tör be a bal oldalról és ilyen hatékonysággal és pontossággal lövi be a labdát a kapuba.


Amellett, hogy Coutinho képes gólt szerezni a semmiből, Klopp azt mondja, hogy a Bayern egy hihetetlenül sokoldalú támadót is megörökölt vele, aki szerinte igazi főnyereményt jelenthet a Bundesligában.

"Coutinho nem fog annyit az általa is preferált 10-esként játszani, mint amennyit nálunk, de ő egy nagyszerű 8-as is, és egy fantasztikus balszélső, mert hihetetlenül jó szűk területen is, és nagy sebességgel képes a nagyobb tér kihasználására" - magyarázta Jürgen Klopp. "Uralni tudja a mérkőzéseket, és nagy hatással tud lenni a saját csapatára. A Bayernnek szüksége volt rá, és akarta is őt. Ha képes lesz beilleszkedni és a lehető legtöbbet kihozni magából, akkor a Bundesliga vezető játékosa is lehet."

Coutinho 11 gólt szerzett és 5 asszisztott jegyzett a Barcelonában lejátszott 54 mérkőzésén a 2018/2019-es szezonban, szombaton pedig debütált a Bayernben, amikor új csapata Robert Lewandowski mesterhármasával 3-0-ra diadalmaskodott a Schalke otthonában. A brazil az 57. percben csereként lépett pályára.

Hol fog játszani a Barcelonától kölcsönvett Coutinho a nélküle is erős Bayern Münchenben? | Hosszabbítás

A Bayern München már a Bundesliga 2019/2020-as szezonjának elrajtolása után erősítette meg a támadó szekcióját, miután kölcsönvette a Barcelonától Philippe Coutinhót. Mire mehet a bajoroknál a jó formáját még a Liverpoolnál hagyó brazil támadó középpályás? Az egyéves kölcsön 7,8 millió fontba került a münchenieknek, akiknek jövőre opciós joguk lesz Coutinho megvételére, a brazil kivásárlási ára 109.8 millió fontra rúg.


via bundesliga.com


Hozzászólások