Bundesliga - Bölcs döntést hozott a Bayern Hansi Flick kinevezésével, véli a kétszeres BL-győztes edzőlegenda
Bölcs döntést hozott a Bayern Hansi Flick kinevezésével, véli a kétszeres BL-győztes edzőlegenda
Fotó: Europress/AFP

Bölcs döntést hozott a Bayern Hansi Flick kinevezésével, véli a kétszeres BL-győztes edzőlegenda

Németh DánielNémeth Dániel
2020/04/06 11:26
Múlt hét pénteken vált hivatalossá, hogy a november elején ideiglenesen kinevezett Hansi Flick marad a Bayern München vezetőedzője. Jupp Heynckes, a bajorok legendás edzője úgy véli: a német válogatott korábbi másodedzője bizonyította rátermettségét, ezért a szerződéshosszabbítás volt a legjobb döntés. Flick az új kontraktus értelmében 2023-ig maradhat a Bayernnél.

Rengeteget változott a német rekordbajnok játéka azóta, hogy tavaly novemberben leváltották a klubbal bajnoki címet szerző, de végig inkonzisztensen teljesítő Niko Kovacot. Kétségtelen, hogy a Bayern a horvát szakember irányításával is képes volt jó teljesítményre - a Tottenhamet például 7-2-re verte Londonban - azonban a csapatban rejlő potenciált nem tudta tartósan kihozni. Miután novemberben a Frankfurt 5-1-re kiütötte a címvédőt, a klub vezetősége úgy döntött: Kovacnak mennie kell, és ideiglenesen Hansi Flick került a vezetőedzői székbe.

Flick négypontos hátrányt örökölt meg elődjétől, ám ennél talán sokkal lényegesebb, hogy több kulcsjátékosa formán kívül futballozott. November óta viszont az eredmények és a formák terén is jelentős változáson ment keresztül a Bayern: a Bundesligát négypontos előnnyel vezeti, Thomas Müller és Philippe Coutinho is felnőtt Robert Lewandowski szintjéhez, a fiatal Alphonso Davies beépítésével pedig mintha a kirakós utolsó darabja is a helyére került volna. Flick irányításával a Bayern München 18 mérkőzést megnyert a lehetséges 21-ből.

A Bayern Münchennek nincs szüksége új edző felkutatására a nyáron | Hosszabbítás

Hansi Flick visszavezette a Bayern Münchent a Bundesliga tetejére, félúton van a Bajnokok Ligája negyeddöntőjétől, és bejutott a Német Kupa legjobb négy csapata közé, miután átmenetileg átvette a csapat irányítását 2019 novemberében. A bundesliga.com öt okot sorol fel amellett érvelve, hogy az 55 éves tréner megérdemli a teljes munkaidős állást a bajoroknál.

"Bölcs döntést hozott a Bayern Hansi Flick vezetőedzői kinevezésével" - jelentette ki Heynckes, aki korábban négy különböző szakaszban is irányította vezetőedzőként a bajorokat. "Számomra ő testesíti meg az ideális edzőt, mert a múltban többféle pozícióban is rengeteg tapasztalatot gyűjtött. Az erényei közé tartozik a szakmai kompetenciája, a minden téren megnyilvánuló vezetői képességei, a komolysága, a megbízhatósága és persze a nyilvános szereplései. Mind a három sorozatban a legjobbakat kívánom neki."

Heynckes mind a mai napig segíti a Bayern Münchent, jelenleg épp tanácsadói feladatokat lát el, ilyenformán volt beleszólása a döntéshozatalba is. Karl-Heinz Rummenigge, a klub vezérigazgatója a Bildnek elárulta, kikérték a kétszeres BL-győztes edző véleményét a kérdésben. "Jupp úgy gondolja, hogy Hansi tökéletesen illik a Bayernhez. Mindkét edzőre jellemző, hogy empatikus módon próbálnak hozzáállni a játékosokhoz" - vont párhuzamot a két edző munkamódszerei között Rummenigge.

Nem csak a klub vezérigazgatója lát hasonlóságot a két edző között, Lothar Matthäus például azt gondolja, hogy Flick eredményekben is felnőhet a legendás szakemberhez. "Nem csak a játék minősége változott meg Flick irányításával a csapatnál, de a hangulat is. Visszatért az, amit Heynckes hátrahagyott. Úgy hiszem, hogy Flick képes lehet Udo Lattek, Ottmar Hitzfeld és Jupp Heynckes nyomdokaiba lépni" - fogalmazott az egykori középpályás, aki tehát a BL legnagyobb esélyesei közé sorolja a Bayern Münchent, nem is alaptalanul.

via goal.com

Hozzászólások