Bundesliga - Gulácsiéknak megtiltották, hogy szabadnapjaikon külföldön shoppingoljanak
Gulácsiéknak megtiltották, hogy szabadnapjaikon külföldön shoppingoljanak
Fotó: Europress/AFP

Gulácsiéknak megtiltották, hogy szabadnapjaikon külföldön shoppingoljanak

HosszabbitásHosszabbitás
2019/10/09 15:11
A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzignél megtiltották a futballistáknak, hogy hét közben külföldre utazzanak, vagy bevásárlótúrákon vegyenek részt.

Az intézkedés hátterében az áll, hogy az elmúlt idényben többen - köztük a francia Jean-Kevin Augustin - arra használták fel hétközi szabadnapjaikat, hogy Európa nagyvárosaiban "shoppingoljanak".

"Nem szívesen látjuk, ha a játékosaink egy átlagos felkészülési héten Európában repkednek. Ha külföldön parádéznak egy napig, az stresszt vált ki, ami hátrányos a teljesítményre" - fejtette ki Markus Krösche sportigazgató. - Abba az irányba akarjuk terelni a fiúkat, hogy a szabadnapokat pihenési lehetőségnek tekintsék, ne pedig alkalomnak arra, hogy Párizs vagy New York üzleteit járják."

Gulácsi Péter lipcsei edzőjének Pep Guardiola Barcelonája a követendő példa | Hosszabbítás

Erős a labdabirtoklásban, szakértő a letámadásban, és állandó gólveszélyt jelent az ellenfél kapuja előtt: a Julian Nagelsmann által irányított RB Leipzig nagyon emlékeztet a Barcelonára, de ez nem meglepő, a Lipcse mindössze 32 éves vezetőedzőjének Pep Guardiola Barcája az egyik legfőbb inspirációs forrása.

A jelenlegi, válogatott mérkőzések alatti szünetre valamelyest enyhébb szabályok vonatkoznak: a lipcsei labdarúgók szerdától vasárnapig szabadságon vannak, ezalatt Mallorcára elutazhatnak, de például Dél-Afrikába nem.

MTI

Hozzászólások