Bundesliga - Gulácsi a Bundesliga legjobb kapusa ősszel a Kickernél
Gulácsi a Bundesliga legjobb kapusa ősszel a Kickernél
Fotó: Europress/AFP

Gulácsi a Bundesliga legjobb kapusa ősszel a Kickernél

Takács MártonTakács Márton
2017/12/22 14:06

A Bundesligában szereplő RB Leipzig magyar válogatott kapusát, Gulácsi Pétert választották a Kicker szaklap újságírói az ősz legjobb hálóőrének.

Gulácsi Péter 16 bajnoki meccsen lépett pályára ebben a szezonban, és bár 24 gólt kapott, három mérkőzésen nem tudták bevenni a kapuját. A Kicker átlagban 2.63-as osztályzatot osztott ki neki (a németeknél az egyes a legjobb, míg a hatos a leggyengébb). A második a kapusok között a Frankfurtot finn válogatottja, Lukás Hradecky lett (2.68), míg a harmadik helyen a brémai cseh Jirí Pavlenka végzett, átlagban 2.71-es osztályzattal.

Gulácsi Péter mellett az őszi szezon álomcsapatában Mats Hummels (Bayern München), Naldo (Schalke), Philipp Max (Augsburg), Jean-Philippe Gbamin (Mainz), Lars Bender (Leverkusen), Leon Bailey (Leverkusen), Marcel Sabitzer (RB Leipzig), Kingsley Coman (Bayern München), Robert Lewandowski (Bayern München) és Marc Uth (Hoffenheim) kapott még helyet.

Az összesített rangsorban Gulácsi 2.63-as pontszáma a harmadik legjobb az egész mezőnyben az összes posztot figyelembe véve, csak Leon Bailey (2.13) és Kingsley Coman (2.59) előzi meg a Lipcse magyarját.

Gulácsi épp a napokban hosszabbította meg szerződését a Lipcsével, további két évvel toldotta meg eddigi kontraktusát, így 2022-ig maradna a Bundesliga negyedik helyén telelő egyesületénél.

Gulácsi szerződést hosszabbított Lipcsében | Hosszabbítás

Gulácsi Péter két évvel, 2022-ig meghosszabbította szerződését az RB Leipzig labdarúgócsapatával. A magyar válogatott kapussal kötött új megállapodást a német élvonalbeli klub vasárnap jelentette be. A 27 éves játékos 2015 nyarán igazolt az akkor még másodosztályú együtteshez, melynek azóta is az első számú kapusa.

Hozzászólások