Bundesliga - Coutinhót egy világbajnok brazil védő győzte meg, hogy szerződjön a Bayernhez
Coutinhót egy világbajnok brazil védő győzte meg, hogy szerződjön a Bayernhez
Fotó: Europress/AFP

Coutinhót egy világbajnok brazil védő győzte meg, hogy szerződjön a Bayernhez

Takács MártonTakács Márton
2019/12/07 10:10
Philippe Coutinho elmesélte, hogy honfitársa, a Bayern München egykori hátvédje, Lucio döntő szerepet játszott abban, hogy nyáron a Barcelonából a német rekordbajnokhoz szerződjön.

Coutinho jövő augusztusig került kölcsönbe a Bayernhez, és most azt mondja, hogy örül, hogy Lucio tanácsára Bajorországba költözött.

"Mindig elmondta, milyen jól érezte magát Münchenben, és szeretett a Bayernben játszani" - mondta Coutinho, miközben ellátogatott a Bayern egyik rajongói klubjába Köschingben. "Tekintettel az összes pozitív benyomásra, amit átadott nekem, nem kételkedtem abban, hogy ide akarok jönni. Az első naptól kezdve boldognak érzem itt magam, és 100%-ig biztos vagyok abban, hogy helyesen döntöttem."

Hol fog játszani a Barcelonától kölcsönvett Coutinho a nélküle is erős Bayern Münchenben? | Hosszabbítás

A Bayern München már a Bundesliga 2019/2020-as szezonjának elrajtolása után erősítette meg a támadó szekcióját, miután kölcsönvette a Barcelonától Philippe Coutinhót. Mire mehet a bajoroknál a jó formáját még a Liverpoolnál hagyó brazil támadó középpályás? Az egyéves kölcsön 7,8 millió fontba került a münchenieknek, akiknek jövőre opciós joguk lesz Coutinho megvételére, a brazil kivásárlási ára 109.8 millió fontra rúg.

A 41 éves Lucio 2004 és 2009 között volt a Bayern München játékosa, három bajnokságot nyert a bajorokkal, és ugyanennyi Német Kupát. Mielőtt a Bayernhez szerződött volna, négy nagyszerű szezont töltött a Bayer Leverkusen csapatában, 2002-ben a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt a klubbal. 2009-ben az Inter igazolta le, ahol 2010-ben triplázott az olaszokkal, első olasz idényében az élen végeztek a Serie A-ban, megnyerték az Olasz Kupát és a Bajnokok Ligáját is. 2002-ben világbajnok lett Brazíliával, és kora egyik legkiválóbb középhátvédje volt. 

Milánóban találkozott brazil honfitársával, Coutinhóval, aki akkoriban még csak tinédzser volt, de a duó szoros kapcsolatot alakított ki egymással mind a pályán, mind azon kívül az Internél. 

Lucio_Bayern.jpg Lucio a Bayern mezében - Fotó: Europress/AFP

"Mintha az apám lett volna" - mondta Coutinho Lucióról, ezért is bízott Lucióban vakon, amikor a nyár folyamán felhívta, hogy tanácsot kérjen a Bayernhez való esetleges szerződéséről. "Úgy vigyázott rám, mintha a saját gyermeke lennék."

A 27 éves Coutinho 18 mérkőzésen szerepelt eddig a Bayernben, három gólt szerzett és öt asszisztot jegyez eddig. A Liverpool korábbi középpályása a szezon végén valószínűleg visszatér Spanyolországba, bár a német bajnokoknak lehetősége van arra, hogy végleg megszerezze őt.

via bundesliga.com


Hozzászólások