Bundesliga - Az angol géniuszára egy szuperklubtól érkező ajánlatot is elutasított a Dortmund
Az angol géniuszára egy szuperklubtól érkező ajánlatot is elutasított a Dortmund
Fotó: Europress/AFP

Az angol géniuszára egy szuperklubtól érkező ajánlatot is elutasított a Dortmund

Takács MártonTakács Márton
2019/08/16 09:27
A Borussia Dortmund ügyvezetője, Hans-Joachim Watzke elárulta, hogy az év korábbi szakaszában egy szuperklub ajánlatát is elutasították, amely a BVB angol válogatott szélsőjéért, Jadon Sanchóért futott be.

Sancho pazar szezont zárt, a 2018/2019-es idényben 43 mérkőzésen játszott a Dortmund színeiben, szerzett 13 gólt és kiosztott 19 asszisztot. Gyakorlatilag hasonló formában kezdte az új évadot is, betalált a Bayern Münchennel vívott német Szuperkupa-döntőn is, amelyet 2-0-ra nyert meg csapata a bajnoki címvédő ellen. 

A Dortmund angol üdvöskéje bebizonyítaná, hogy nem egy szezonos csodagyerek | Hosszabbítás

A Borussia Dortmund angol szélsője, Jadon Sancho azt mondja, készen áll megfelelni a növekvő elvárásoknak azután, hogy az előző szezonban valósággal berobbant a német labdarúgó-bajnokságba és az angol válogatottba. Mindössze a második szezonját játszotta a Bundesligában azok után, hogy elhagyta a Manchester City akadémiáját 2017-ben, 17 évesen.

A 19 éves szélső szenzációs teljesítménye több angol klub érdeklődését is felkeltette, potenciális kérői között a Manchester United is szerepelt. 

Amikor Watzkét Sanchóról kérdezték, a Borussia ügyvezetője így nyilatkozott a Ruhr Nachrichten című dortmundi lapnak: "Az egyik szuperklub elnöke megkérdezte tőlem tavasszal, hogy mennyi esély van rá, hogy leigazolhatják őt, de rögtön mondtam neki, hogy felejtse el ezt az ötletét, és azóta egyszer sem lépett velem kapcsolatba. Tudta, hogyan értettem azt, amit mondtam."

Watzke ragaszkodott ahhoz, hogy a nyár előtt nem engedheti el fiatal zsenijét, de beismerte, hogy a szezon végén vissza fognak térni erre a kérdésre, és tisztázzák Sancho jövőjét. A Manchester City akadémiáján nevelkedett játékost a szerződése egyébként 2022. június 30-ig köti őt a Dortmundhoz.

"Nem sok 19 éves szaladgál olyan képességekkel, mint ő." - tette hozzá Watzke. "Amikor olyan futballistája van egy klubnak, mint amilyen ő, minden egyes évben újra kell értékelni a helyzetét. Ha egy külföldi játékos nincs meggyőződve arról, hogy az adott klub-e a megfelelő neki abban a pillanatban, akkor ennek nincs értelme."

Jadon_Sancho.jpg Fotó: Europress/AFP

via Sky Sports

Hozzászólások