Bundesliga - A nyáron a Liverpool vagy a Bayern is elviheti a Leverkusen már 20 évesen is varázslatos támadó középpályását
A nyáron a Liverpool vagy a Bayern is elviheti a Leverkusen már 20 évesen is varázslatos támadó középpályását
Fotó: Europress/AFP

A nyáron a Liverpool vagy a Bayern is elviheti a Leverkusen már 20 évesen is varázslatos támadó középpályását

Takács MártonTakács Márton
2020/02/21 14:11
Könnyen lehet, hogy a Bayer Leverkusen német válogatott irányítója, Kai Havertz a nyáron távozik klubjától, annak egyik vezérigazgatója szerint. 

A Leverkusen sportigazgatója, Rudi Völler azt javasolta, hogy a klub értékelje az egyesület fiatal csillaga, Kai Havertz jövőjét ezen a nyáron, a támadó középpályás iránti széles körű érdeklődés közepette. Havertzért állítólag a szezon kezdete előtt ajánlatot tett Jürgen Klopp és a Liverpool, ám a Leverkusennek még legalább egy évig sikerült megtartania legtöbbre taksált játékosát. A támadó középpályás szerződése 2022 nyaráig köti őt a Bayerhez, de olyan idényeket produkált, ami miatt szinte biztosan nem marad még további két idény erejéig jelenlegi klubjában. Lehet hallani a Bayern München érdeklődéséről is, a bajorok mindig is igyekeztek a legnagyobb német tehetségeket megszerezni a konkurens hazai kluboktól. 

A 20 éves labdarúgó a Bundesliga jelenlegi szezonjában öt gólt szerzett és két gólpasszt osztott ki eddig, ez nem a legjobb formája, de azon van, hogy visszatérjen a korábban látott játékához és számaihoz. A német bajnokság előző szezonjában 17 gólig jutott, amely hozzásegítette a liga negyedik helyéhez, és a Bajnokok Ligájába való visszatéréshez. 

Matthäus szerint a világ legjobbja is lehet a Leverkusen 20 éves támadó középpályása | Hosszabbítás

A német labdarúgás legendás alakja, Lothar Matthäus kiadta a figyelmeztetést, szerinte Kai Havertz, a Bayer Leverkusen nagyszerű támadó középpályása követheti őt, és egyszer akár a világ legjobb labdarúgója is válhat belőle. Havertz júniusban lett 20 éves, a Bundesliga előző szezonjában 17 gólt szerzett, amely hozzásegítette a Leverkusent a német labdarúgó-bajnokság negyedik helyéhez, és a Bajnokok Ligájába való visszatéréshez.

Az Év legjobb német labdarúgója-választáson tavaly Marco Reus mögött a második helyen végzett. A Bundesliga hivatalos honlapja az öt legkiemelkedőbb ifjú labdarúgó közé nevezte őt. A 2018/19-es évadban fiatal tehetségként indult világhódító útjára. Csapata összes Bundesliga-mérkőzésén játszott, és alaposan meghálálta a bizalmat, 17 góllal és négy assziszttal zárt. 19 évesen. A német válogatottban is bemutatkozhatott. A Leverkusen 34 bajnoki meccsének 97%-én a kezdőben szerepelt, csupán egyszer, a Werder Bremen elleni hazai mérkőzésen állt be csereként, ki is kaptak 3-1-re. Harmadik Bundesliga-szezonját már a liga egyik legjobbjaként fejezte be, ő az egyik legtermékenyebb középpályás, és klubja egyik legfontosabb játékosa, mindezt a 20. születésnapja előtt érte el.

"Nagyon magasra állította a mércét - nálam ő volt a szezon legjobb játékosa." - mondta róla Lothar Matthäus tavaly nyáron a Kickernek. "Ha  képes fenntartani ezt a magas színvonalat,  akkor a vele született tehetségével, okosságával, egyéniségével és a gólveszélyével később követhet engem mint az Év labdarúgója."

Tavaly, 18 évesen és 307 naposan Havertz vált a Bundesliga legfiatalabb játékosává, aki elérte az 50 mérkőzést a ligában. Áprilisban már a 100. alkalommal lépett pályára a Leverkusen színeiben, ezt a mérföldkövet győztes góllal tette még emlékezetesebbé a VfB Stuttgart ellen. 

"Örülök, hogy meg tudtuk tartani erre a szezonra" - nyilatkozta Völler. "Meglátjuk, mi lesz a helyzet nyáron. Szerződése van hozzánk 2022-ig - ezek a tények. A nyáron már volt érdeklődés iránta, de azt mondtuk neki, hogy jó lenne, ha velünk maradna még egy évig. És ez volt a helyes döntés."

A Borussia Dortmund és a Tottenham korábbi középpályása, a Spurs edzői stábjának egykori tagja, Steffen Freund egy lépéssel tovább ment, és azt javasolta, hogy a fiatal játékos maradjon jelenlegi csapatánál további 12 hónapig. "Tudom, hogy a pénzről is szól a dolog, de azt tanácsolnám neki, hogy maradjon még egy évadra a Bayer Leverkusennél."

Mivel Havertz leverkuseni megállapodása 2022 nyarán jár csak le, a Bundesliga ötödik helyén álló klub erős tárgyalási pozícióban lesz a közelgő átigazolási időszakban. 

"A Bayer Leverkusen nincs nyomás alatt, mivel hosszú távú szerződésünk van vele. Azt is tudom, hogy Rudi Völler is ezt ajánlja neki. Aztán jön a nyomás a tanácsadókkal, a nagy klubokkal, amelyek szintén nyerhetnek címeket, ami viszonylag ritka a Leverkusennél. Akkor bizonyos esetekben túl jó [maradni] a Leverkusennél. De miért nem még egy évvel?

A Bayer csütörtökön 2-1-re győzött a Porto ellen hazai pályán az Európa-liga legjobb 32 csapata közt, a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharc első felvonásán. Havertz szerezte csapata második gólját, tizenegyesből.

Havertz_Leverkusen.jpg Fotó: Europress/AFP

via goal.com


Hozzászólások