Bundesliga - A németek vb-gólrekordere szerint Lewandowski tízszer jobb még nála is
A németek vb-gólrekordere szerint Lewandowski tízszer jobb még nála is
Fotó: Europress/AFP

A németek vb-gólrekordere szerint Lewandowski tízszer jobb még nála is

Takács MártonTakács Márton
2019/10/21 17:17
A világbajnok Miroslav Klose 2016 novemberében vonult vissza az aktív játéktól, a német labdarúgó-válogatott gólrekordere és a Bayern München egykori csatára saját bevallása szerint közel sem volt olyan jó, mint a német rekordbajnok jelenlegi világklasszis támadója, Robert Lewandowski.

Annak ellenére, hogy karrierje során 307 Bundesliga-mérkőzésén 121 gólt szerzett Miroslav Klose a Kaiserslautern, a Werder Bremen és a Bayern színeiben, leginkább a válogatottban mutatott eredményességéről ismert. 

A lengyel születésű támadó a Nationalfelben 137 meccsén 71 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, a világbajnokságok történetében 16 találatával ő a vb-gólrekorder, négy tornán hozta össze ezt a mennyiséget. A 2014-es braziliai vb megnyerése után vonult vissza a válogatottságtól, de a Lazióban még 2016-ig szerepelt. 


Lewandowski már régen megelőzte Klosét a Bundesligában szerzett gólokban, sőt, a lengyel világklasszis már minden idők negyedik legeredményesebbje a német bajnokságban, összesen 213 gólnál jár 297 fellépésén. 

"Robert Lewandowski kicsit úgy játszik, mint én, de vagy tízszer jobb nálam." - mondta Lewandowskiról Klose. "Ő egy tökéletes, komplett csatár, mindkét lábát használja, erős a levegőben is, és nagyszerűen lő.

Klosénak nem adatott meg, hogy egy klubcsapatban játszhasson Lewával - a mi balszerencsénkre és az ellenfelek védőinek nagy örömére -, de nagyszerű játékkapcsolatot ápolt egykori bayernes és német válogatottbeli csapattársával, Thomas Müllerrel. 

Tényleg a Bayern Münchenben focizik a világ legjobb csatára? | Hosszabbítás

Robert Lewandowski volt a Bayern München egyik legjobbja a Tottenham Hotspur 7-2-es legyőzésekor, 14. gólját szerezte aznap szezonbeli 10. mérkőzésén - azóta 15 találatnál jár 11 meccsen -, amely tény elgondolkodtatta a bundesliga.com szerkesztőségét: ő a legjobb csatár a világon?

Klose még a Bayernnél volt, amikor Louis van Gaal felhozta az első csapathoz a 2009/10-es szezonban. A duó három világbajnokságon is együtt játszott, 21 gólt szereztek ketten a vb-ken, ezek közül hatot a német aranyéremmel végződő 2014-es brazíliai világbajnokságon. 

"Thomas Müller az a fickó, akivel a legjobban szerettem együtt játszani." - emlékezik Klose. "Nagyszerűen megértettük egymást. Csak a másikra kellett néznünk, és tudtuk, mit fogunk csinálni. Nagyon jó volt ez a partnerség!"

Miután visszavonult, Klose tagja lett Joachim Löw edzői stábjának a német válogatottnál, mielőtt 2018 nyarán a Bayern U17-es csapatának trénere nem lett.  A 41 éves szakember 37 meccséből 28-at megnyert ificsapatával, és már az első idényében U17-es Bundesliga-playoffig vezette gárdáját. 

A Bayern U17-es együttese jelenleg második a 2019/2020-as bajnokságban, egy ponttal lemaradva a Hoffenheim mögött.

Klose_Bayern.jpg Fotó: Europress/AFP

via bundesliga.com


Hozzászólások