Bundesliga - A gólgép Lewandowski szerint még csak most jön a saját fénykora
A gólgép Lewandowski szerint még csak most jön a saját fénykora
Fotó: Europress/AFP

A gólgép Lewandowski szerint még csak most jön a saját fénykora

Takács MártonTakács Márton
2019/11/22 11:57
A Bundesliga védői most ne nézzenek ide: a Bayern München csatára, Robert Lewandowski azt mondja, hogy még csak most fogja elérni a csúcsformáját, és arra számít, hogy egy jó darabig a legmagasabb szinten játszik majd.

A 31 éves támadó döbbenetes formában van ebben a szezonban, mindenféle rekordot megdöntve 16 gólt szerzett eddig a 2019/20-os évad első 11 Bundesliga-fordulójában, és minden versenysorozatot figyelembe véve 18 mérkőzésen 23 alkalommal volt eredményes.

Még kollégái, poszttársai is meghökkennek a teljesítményén: bayernes csapattársa, Serge Gnabry és az RB Leipzig csatára, Timo Werner vezetik a dicséretek kórusát.

Ronaldo és Messi szintjére helyezi Lewandowskit Gulácsi német válogatott csapattársa | Hosszabbítás

Az RB Leipzig támadója, Timo Werner úgy gondolja, a Bayern Münchenben futballozó kollégája, Robert Lewandowski abba a kategóriába tartozik, mint Cristiano Ronaldo és Lionel Messi. Werner a német labdarúgó-válogatott Fehéroroszországgal vívandó Európa-bajnoki selejtezője előtti sajtótájékoztatón nyilatkozott, ahol megkérdezték a Bundesligában zajló góllövői versenyről is.


De Lewandowski még mindig éhes a több gólra. "Nagyon keményen dolgoztam, hogy elérjem ezt a formát" - nyilatkozta a Sport Bildnek Lewandowski"A dolgok most tökéletesen mennek, a testem is jól érzi magát. Jó, ha ezt megjegyezzük, de ez nem azt jelenti, hogy itt megállnék: még jobb akarok lenni. Tudom, mikor tudok vagyok képes még többre, és mikor kell kicsit viszavennem. Az útlevelem szerint 31 éves vagyok, de én nem érzem a koromat. Még csak most jön a fénykorom, és remélhetőleg ez még néhány évig kitart. A legjobb korszakom még hátravan."

A lengyel mesterlövész következő lehetõsége, hogy folytassa a gólgyártást, szombaton jön, amikor a Bayern a Fortuna Düsseldorf vendége lesz, azé a csapaté, amely már 19 gólt kapott a bajnokságban. Ahogy Timo Werner, a Leipzig támadója fogalmazott: "Ha a Borussia Dortmund ellen duplázni tud, akkor melyik csapatnak ne tudna gólt lőni?"

Az ég kék, a fű zöld, a víz nedves, Lewandowski gólt lő | Hosszabbítás

Robert Lewandowski egészen elképesztő idényt produkál. Szezonbeli összes (!) eddigi mérkőzésén szerzett gólt a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában egyaránt, 18 meccsén 23 találatnál jár. "Az ég kék, a fű zöld, a víz nedves, mi meg szépek vagyunk!" - szól Az utolsó cserkész című film egyik aranyköpése.

Lewandowski egyáltalán nem az egyetlen kiemelkedő Bundesliga-göllövő ebben a szezonban, és számos játékost említett meg, amikor felkérték, hogy nevezze meg a legjobb ellenfeleit.

"Jadon Sancho hatalmas tehetség, de rajta kívül is vannak még játékosok, akik igen jó benyomást tettek rám. A Lipcse például két kiváló középhátvéddel rendelkezik Dayot Upamecano és Ibrahima Konate személyében. Werner is nagy számban termeli a gólokat. Összességében a Bundesliga idén nagyon szoros, és nagyon érdekes lesz."

via bundesliga.com

Hozzászólások