Bundesliga - A Dortmund új norvég csatára szerint a BVB és ő nagyon jó párosítás
A Dortmund új norvég csatára szerint a BVB és ő nagyon jó párosítás
Fotó: Europress/AFP

A Dortmund új norvég csatára szerint a BVB és ő nagyon jó párosítás

Takács MártonTakács Márton
2020/01/10 17:05
A Borussia Dortmund új csatára, Erling Haaland feltárta a német klubhoz való csatlakozásának okait, mondván, hogy a tárgyalások során úgy érezte, hogy ő és a BVB jó párosítás. 

A 19 éves szupertehetség a jelenlegi szezon első felében remekelt a Red Bull Salzburg csapatában, minden versenysorozatot figyelembe vége 22 mérkőzésén 28 gólt szerzett, és arra késztette a legjobb európai klubokat, hogy versenyezzenek az aláírásáért.

Az, hogy a Dortmund az első csapata tehetséges fiataljainak jó hírnevével nyerte meg a versenyt, valószínűleg nem volt meglepő, ám Haaland szerint a BVB közvetlen hozzáállása és stílusa szintén elősegítette a döntését.

A klub azt mondta neki: „Szükségünk van rád elöl. Szeretjük a játékstílusodat, és szeretnénk, ha itt lennél velünk."

Miért jobb választás a norvég tinisztár számára a Dortmund, mint a Manchester United? | Hosszabbítás

A világ egyik legígéretesebb tizenéves tehetsége elhagyta Ausztriát és Németországba szerződött annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök is nagyon szerették volna megszerezni. A téli átigazolási ablakot ugyan még nem nyitották meg, de Európa egyik legtöbbre taksált tizenéves tehetsége már új klubot talált, miután nagy kötélhúzás folyt érte a kontinens topklubjai között.

"Tetszett, ahogyan tárgyaltak velem, és ez győzött engem a váltásról. Ekkor éreztem, hogy én és a Dortmund jó párosítás lenne. 

Haaland eddig kétszer szerepelt a norvég felnőtt válogatottban, jelenleg az új csapattársaival a Marbella téli edzőtáborában készül, és egyértelműen lelkesen vágyakozik arra, hogy megmutassa, mire képes, ha a Bundesliga téli szezonja megkezdődik.

"Közvetlenül a kapura törő játékos vagyok - ha választhatnék, akkor csak egyenesen a kapu felé mennék és gólt szereznék - nyilatkozta Haaland. "Ez az, amit a legjobban tudok. Olyan srác vagyok, aki keményen dolgozik, szereti a gólszerzést és magát a játékot is. Azt is szeretném, ha az emberek látnák, hogy milyen játékos vagyok. Nem akarok sokat beszélni erről; inkább azt akarom, hogy az emberek maguk lássák, hogy milyen vagyok... és akkor látni fogják!"

A Dortmund megtalálhatta a bajnoki címéhez szükséges kirakósának utolsó elemét | Hosszabbítás

A tizenéves csodagyerek, Erling Haaland érkezésével a Borussia Dortmund eddig is erős frontvonalja újabb szintet lépett. De ha Lucien Favre rendelkezésére áll egy ilyen tehetség, hogyan fogja a svájci edző beilleszteni a BVB taktikájába a norvég csatárcsillagot?

A Dortmund új 17-esének csapatába való beilleszkedését az öltözőben lévő szomszédja, Mats Hummels, valamint egy skandináv társ jelenléte segítette elő elsősorban.

"Mats kedves fickónak tűnik, és ott van egy dán fickó is, Thomas [Delaney] személyében, akivel az anyanyelvemen tudok beszélni. Ő is jó srác, de azt hiszem, hogy mind azok. Nagyon nyugodt légkör uralkodik a csapatban, és ez eddig tetszik."

És a rajongók számára, akik nem ismerik a norvég nyelvet, Haaland néhány tippet adott a nevének kiejtéséről: "Úgy ejthetik, ahogy akarják. Norvégiában a két 'A-'t 'O'-nak ejtik, de mi most nem Norvégiában vagyunk. Őszintén szólva szeretem a 'Haaland' kiejtést is."

Haaland_Dortmund.jpg Fotó: Europress/AFP

via bundesliga.com

Hozzászólások