Bundesliga - A Dortmund spanyol csatára szerint a BVB angol tini szélsője a világ egyik legjobbja lesz
A Dortmund spanyol csatára szerint a BVB angol tini szélsője a világ egyik legjobbja lesz
Fotó: Europress/AFP

A Dortmund spanyol csatára szerint a BVB angol tini szélsője a világ egyik legjobbja lesz

Takács MártonTakács Márton
2019/09/13 14:00
Jadon Sancho rendelkezik az összes olyan tulajdonsággal és képességgel, amelyekkel a világ egyik legjobb labdarúgójává válhat, véli a Borussia Dortmund spanyol csatára, Paco Alcacer angol csapattársáról.

A 19 éves szélső, Jadon Sancho 13 góllal és 19 assziszttal zárta a 2018/2019-es szezont. Az egyszezonos csoda ellentmondásaként Paco Alcacer úgy gondolja, hogy a tizenéves labdarúgó képes meghódítani a világot.

"Még mindig 'gyerek', 19 éves, de már most minden megfelelő tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy topjátékos legyen belőle" - mondta róla Alcacer. "Ha tovább fejleszti magát, és még néhány jellegzetességet megszerez, a világ egyik legjobbja lesz."

A Dortmund 7-esének a Bundesliga második fordulójában a Köln ellen szerzett találata a 15. gólja volt a német labdarúgó-bajnokságban, ő a legfiatalabb a liga történetében, aki elérte ezt a mérföldkövet. 

Sancho_Paco.jpg Jadon Sancho és Paco Alcacer- Fotó: Europress/AFP

Amikor nem ő értékesíti a helyzetet, akkor éppen előkészíti azokat - a harmadik körben az Union Berlintől elszenvedett 3-1-es vereség alkalmával a 17. asszisztját könyvelhette el a tavalyi évad kezdete óta.

Senki más Európa öt topligájában - Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1, Bundesliga - nem tudott annyi gólpasszt kiosztani, mint ő ebben az időszakban. 

Ez egy nagyon figyelemre méltó szám egy nagyszerű játékostól, aki a Manchester City első csapatában nem szerepelhetett, ezt ösztönözte őt arra, hogy 2017 nyarán távozzon és végül Dortmunda igazoljon. 

Sancho már 60 mérkőzést játszott a BVB felnőtt csapatában, 17 góllal és 27 gólpasszal áll eddig a sárga-feketék mezében. Bemutatkozott az angol válogatottban is, ahol nyolc eddigi fellépésén két gólt is szerzett. Pedig csak 2020 márciusában lesz 20 éves. 

Jadon Sancho szeptember 14-én, a korábbi dortmundi edző, Peter Bosz által irányított Bayer Leverkusen ellen játssza majd 50. Bundesliga-mérkőzését. 

Sancho_BVB.jpg Fotó: Europress/AFP

via bundesliga.com

Hozzászólások