Bundesliga - A Dortmund norvég csatártehetsége tagadja, hogy a pénz miatt utasította vissza az MU-t
A Dortmund norvég csatártehetsége tagadja, hogy a pénz miatt utasította vissza az MU-t
Fotó: Europress/AFP

A Dortmund norvég csatártehetsége tagadja, hogy a pénz miatt utasította vissza az MU-t

Németh DánielNémeth Dániel
2020/02/16 18:20
Erling Haaland a télen gyakorlatilag a kedvére válogathatott a világ legnagyobb klubjai között, brutális félszezonját követően szinte mindenhol tárt karokkal várták. Ott volt a legkitartóbb kérők között a Manchester United is, ám végül a Borussia Dortmund lett a befutó, amelyben a sajtó szerint az is szerepet játszott, hogy az angolok sokallták a fizetési igényeit.

Sportszakmai szempontból nehéz belekötni Haalandék választásába, hiszen bármennyire is kiemelkedő tehetség a norvég, az osztrák Bundesliga után hatalmas ugrás lett volna a világ legerősebb bajnoksága. A fiatalok felépítésében élen járó Dortmund minden szempontból ideális terep a fejlődésre, ráadásul akár már rövid távon is lehet esélye nagyobb trófea megnyerésére, még ha a német bajnokságban akad is esélyesebb csapat. Érthető tehát, miért épp Dortmundba igazolt a norvég, de akadtak olyan hangok, miszerint a pénznek is döntő szerepe volt.

Haaland viszonylag kockázatmentes igazolás volt, hiszen salzburgi szerződésében 17 millió fontos kivásárlási záradék szerepelt, ennyi pénzért pedig manapság szinte lehetetlen hasonló kaliberű játékosokat megszerezni. Ott volt a kérők között a Manchester United is, ahol bizony nagy szükség lenne egy gólerős középcsatárra, ráadásul Ole Gunnar Solskjaer által a norvég kapcsolat is adott volt. Mino Raiola, Haaland ügynöke azonban kemény tárgyalópartnernek bizonyult, és az angolok sokallták az általa kért fizetést.

043_dpa-pa_129769988.jpg Fotó: Europress/AFP

A norvég azonban leszögezte, nem a pénz volt az elsődleges szempont a klubváltásnál. "Nem, de nyugodtan írhatnak, amit csak akarnak. Viszont ha személyesen találkozunk, tartoznak majd egy magyarázattal. Nevetséges, hogy megpróbálják rám égetni ezt a címkét. Akik közel állnak hozzám, tudják, hogy egyáltalán nem vagyok ilyen ember. Vicces. Szezon végén leültünk az apukámmal átbeszélni a helyzetet. Akkor még nem említette a Dortmundot. Én hoztam fel, ő pedig azt mondta, majd meglátjuk."

"De aztán hirtelen valós opció lett, nekem pedig nagyon jó érzéseim voltak, miután végiggondoltam. Nagyon egyszerű volt a folyamat onnantól kezdve. Én csak a focira koncentráltam, és nem is nagyon folytam bele, amíg tartott a szezon első része. Őszintén szólva nem is nagyon volt feladatom, az volt a lényeg, hogy megtaláljuk a számomra leginkább előnyös klubot" - magyarázta Haaland. A norvég támadó egyébként kiállt ügynöke mellett is, aki szerinte a világ legjobbja a szakmájában.

"Ő a legjobb abban, amit csinál" - szögezte le. "Ennyire egyszerű. Ő a legjobb ügynök. Sok negatívum éri, valószínűleg azért, mert az emberek nem szeretik, hiszen remek munkát végez azokkal, akiket ő képvisel. Óriási segítség volt, olyan ember, akivel jól jársz, ha melletted van" - jellemezte Raiolát a norvég csatár. Egyelőre úgy tűnik, Haaland és a Dortmund is remekül járt az üzlettel, a 19 éves támadó első hat mérkőzésén kilenc gólt szerzett egy gólpassz mellett.

via Sky Sports

Hozzászólások