Bundesliga - A Dortmund csapatkapitánya is otthon maradásra buzdít
A Dortmund csapatkapitánya is otthon maradásra buzdít
Fotó: Europress/AFP

A Dortmund csapatkapitánya is otthon maradásra buzdít

Takács MártonTakács Márton
2020/03/26 17:55
Borussia Dortmund csapatkapitánya, Marco Reus elmondta, hogy egy amerikai túra a kívánságlistája tetején áll, de csak a #stayathome kampány vége után, amelyben a Német Labdarúgóliga, a DFL támogatja a szövetségi egészségügyi minisztériumot, hogy legyőzzék a koronavírust.

A 30 éves támadó február elején a Werder Bremen elleni Német Kupa-mérkőzésen szenvedett izomsérülést, és azóta nem léphetett pályára, részt vett egy kérdezz-felelek beszélgetésen a Twitteren a #FragMarco (#AskMarco) hashtag segítségével.

"A Dortmund hihetetlen sokat jelent nekem" - írta Reus. "Mindig az álmom volt, hogy ebben a klubban játszhassak, főleg ezekkel a szurkolókkal. Otthon és idegenben egyaránt. Minden mérkőzés megerősíti számomra, hogy a BVB a megfelelő klub nekem."

Ki tudja-e használni a tehetségek felfedezésében élen járó BVB, hogy Haaland személyében ismét kincsre lelt? | Hosszabbítás

Mióta a norvég csodacsatár Dortmundba igazolt, az egész Bundesliga, sőt kis túlzással az egész focivilág Haaland-lázban ég. A 19 éves szupertini Európa legnagyobb ígérete, új klubjában sorra ontja a gólokat, azonnal csapata meghatározó játékosává vált. A Borussia Dortmund az elmúlt évekhez hasonlóan talált egy kimagaslóan nagy tehetséggel bíró fiatal focistát, de tudja-e trófeában is kamatoztatni, hogy ismételten kincsre lelt az átigazolási piacon?

Ehhez kétség sem férhet. Reus 2012-ben tért vissza Dortmundba, miután szülővárosának klubja fiatalon elengedte, és azóta 263 mérkőzésen 127 gólt szerzett. Valóban annyira hatékony volt, hogy csak Robert Lewandowski (221) - egy vérbeli góllövő csatár - talált be nála gyakrabban (122) a Bundesligában az elmúlt évtizedben.

Amikor arra kérték, hogy válassza ki a legjobb pillanatát, amelyet fekete-sárga mezben élt át, a német válogatott támadó nehezen tudott megnevezni egy momentumot. 

"Régóta itt vagyok már... de az első itthoni gólomat kell mondanom, amelyet a Bremen ellen szereztem a 2012/13-as évad első fordulójában. Az egy nagyon érzelemdús pillanat volt. Ahogy a 2017-es kupagyőzelmünk is. Vagy a Malaga elleni meccsünk, nyerni nagyobb klubok ellen, sok minden történt ebben az időszakban."

A gólok és a trófeák természetesen nem szerepelnek magasan Reus prioritási listáján a jelenlegi helyzetben, ám ennek ellenére továbbra is keményen dolgozik annak érdekében, hogy helyreállítsa erőállapotát addig, amikor a bajnokság folytatódik.

"Az egyéni képzési programot a lehető legjobban fejezem be" - mondta a Dortmund 11-ese, aki 11 góllal és hat assziszttal áll eddig ebben a bajnokságban. "Remélem, hogy amint lehet, visszatérek a pályára. Nem tudom megmondani, hogy mikor lesz ez. Addig is, sok időt tölthetek a feleségemmel és a lányommal. Szerencsére mindenki jól van. Egész idő alatt otthon vagyunk. A lányunk gondoskodik arról, hogy soha ne unatkozzunk - jó hangulatban tart minket. De nyilvánvalóan szemmel követjük a helyzetet is. Össze kell fognunk - ez mindenkire vonatkozik. Maradjatok otthon!"

Messit és Ronaldót is túlszárnyalta tinédzserként a Dortmund szenzációs támadója | Hosszabbítás

Bárhogyan is alakítja át a koronavírus-járvány az átigazolási piacot a labdarúgásban, Jadon Sancho megítélésére mindez nem lesz hatással. Márpedig az angol válogatott támadót manapság az egyik legnagyobb ígéretként, a jövő egyik nagy sztárjaként tartják számon. Ennek megfelelően hatalmas versenyfutás bontakozhat ki a legnagyobb klubok között.

Mivel fiatal lánya miatt jó a hangulat otthon, Reus betekintést adott abba is, hogy ki tölt be hasonló szerepet a Dortmund öltözőjében.

"Julian Weigl sok ostobaságot hord össze, de a leginkább Raphael Guerreiro a verhetetlen ebben. Mindent megtesz ... és gondoskodik arról, hogy legyen jó légkör."

A pozitív hozzáállás mellett a négy falon belüli korlátozás nem azt jelenti, hogy Reus elméje nem álmodozik, és alig várja az amerikai vakációt, amikor a globális egészségügyi korlátozások enyhülnek.

"Az USA-n keresztüli kirándulás áll a lista tetején" - válaszolta arra a kérdésre, hogy hova szeretne leginkább ellátogatni. "De nagyon sok szép várost és szigetet is nagyon jó lenne látni."

bundesliga.com


Hozzászólások