Bundesliga - A Dortmund angol üdvöskéje bebizonyítaná, hogy nem egy szezonos csodagyerek
A Dortmund angol üdvöskéje bebizonyítaná, hogy nem egy szezonos csodagyerek
Fotó: Europress/AFP

A Dortmund angol üdvöskéje bebizonyítaná, hogy nem egy szezonos csodagyerek

Takács MártonTakács Márton
2019/07/18 11:51
A Borussia Dortmund angol szélsője, Jadon Sancho azt mondja, készen áll megfelelni a növekvő elvárásoknak azután, hogy az előző szezonban valósággal berobbant a német labdarúgó-bajnokságba és az angol válogatottba.

Mindössze a második szezonját játszotta a Bundesligában azok után, hogy elhagyta a Manchester City akadémiáját 2017-ben, 17 évesen. 12 góllal és 17 assziszttal zárta a legutóbbi bajnokságot, mindezt 34 mérkőzésen érte el. Nagyban neki is köszönhető, hogy a Dortmund a második helyen végzett a Bayern München mögött. A 19 éves jobbszélső 2018 októberében az angol nemzeti együttesben is bemutatkozott. 

Íme, a hétvégén véget ért Bundesliga-szezon öt legfényesebben ragyogó fiatal csillaga | Hosszabbítás

A 2018/19-es Bundesliga-szezon a Bayern München aranyérmével ért véget. Az idény fiatal főszereplői közül többen hétről hétre kimagasló játékot nyújtottak a német labdarúgó-bajnokságban. Íme a bajnokság hivatalos honlapjának válogatása az öt legkiemelkedőbb ifjú labdarúgóról, akiknek produkciója meghatározta klubjaik sikereit. az előző szezon: Jovic kétéves kölcsönszerződés keretében érkezett a Benficától az Eintracht Frankfurthoz.


Sancho elismeri, hogy vannak olyanok, akik azt várják, hogy botladozni fog egy ilyen lenyűgöző szezon után, de kizárólag a csapatára és a szédítő mutatóinak fenntartására koncentrál.

"Őrület, amit történt, hiszen még mindig csak 19 éves vagyok, és az ilyen dolgok általában akkor fordulnak elő, amikor 23 vagy 24 esztendős az ember. Most az a lényeg, hogy sikerüljön tartani ezt a szintet." - mondta a hatszoros angol válogatott Sancho.

"Vannak olyanok, akik azt várják, hogy lebőgök, és akkor elmondhatják, hogy én csak egy egy szezonos csodagyerek vagyok."

"Csak a játékra kell koncentrálnom és remélnem, hogy elkerülnek a sérülések. Keményen kell dolgoznom és segítem a csapatot. Ez a legfontosabb dolog."

Sancho a BVB összes bajnokiján játszott a mögöttünk hagyott idényben, 26 alkalommal a kezdőcsapatban szerepelt, tovább erősítve döntését, hogy Németországba költözik a szakmai áttörést keresve.

"Amikor eljöttem a Citytől, az emberek megkérdőjelezték a döntésemet. Azt mondták: 'Ó, nem kellene elhagynod Pep Guardiolát.' De úgy gondoltam, ez lesz nekem a legjobb." - magyarázta. "Mindig szeretni fogom Pepet és a Cityt, mert elhoztak Watfordból, és hozzásegítettek ahhoz, hogy annyit fejlődjek, hogy azzá váljak, aki most vagyok. És persze hálás vagyok a Dortmundnak is. Itt meg tudtam tenni a következő lépést. Hálás vagyok mindenkinek, aki eddig részt vett ebben."

Sancho_2.jpg Fotó: Europress/AFP

Sancho következő nagy útja július 17-én elkezdődött, amikor a Dortmund pályára lépett amerikai turnéján, amelyen első ellenfele a Seattle Sounders volt. A BVB 3-1-re nyerte meg a barátságos mérkőzést, a 77. percben ő szerezte csapata harmadik gólját. 20-án a Bajnokok Ligája-címvédő Liverpool lesz a következő rivális, amelyet a BVB korábbi edzője, Jürgen Klopp irányít.

Augusztus 3-án a Bayernnel csapnak össze a német Szuperkupáért, hat nappal később pedig a harmadik ligás Uerdingen lesz az ellenfelük a Német Kupa első körében. A Bundesligát pedig augusztus 17-én kezdik, amikor az Augsburg látogat a Signal Iduna Parkba.

via bundesliga.com


Hozzászólások