Bundesliga - A Bayern kész lecsapni a Spurs leváltott argentin edzőjére
A Bayern kész lecsapni a Spurs leváltott argentin edzőjére
Fotó: Europress/AFP

A Bayern kész lecsapni a Spurs leváltott argentin edzőjére

Takács MártonTakács Márton
2019/11/22 17:50
Mauricio Pochettino gyors mentőövet kaphat kedd esti menesztése után. A Tottenham már nem tart igényt a munkájára, de a Bayern München szívesen lecsapna a nagyszerű argentin edzőre. 

A Bayern tárgyalásokat szeretne folytatni Pochettinóval, annak ellenére, hogy tisztában vannak azzal, hogy a Spurs után inkább megvárná az újévet, mielőtt eldönti, hogy melyik klubnál lesz a következő edzői állása. Ez mondjuk éppenséggel megfelelne a német klubnak, akik azt mondták Hansi Flick ideiglenes vezetőedzőről, hogy legalább karácsonyig maradhat a posztján, és esetleg hosszabb ideig is.

A Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidzic szívesen beszélne Pochettinóval, és a müncheniek úgy gondolhatják, hogy hajlandók ráhagyni az argentin szakemberre, hogy ő dönthesse el, mikor akarja átvenni a német csapatot. 

Több szempontból is furcsa, hogy épp Mourinhóval pótolta klasszis edzőjét a Spurs | Hosszabbítás

Talán az utóbbi idők legkönyörtelenebb döntését hozta meg a Tottenham Hotspurt irányító Daniel Levy a klubot történelmi magasságokba emelő Mauricio Pochettino elküldésével. A szakítás elkerülhetetlensége miatt érthető, hogy az edzőváltással próbál javítani a Spurs pocsék játékán és formáján, José Mourinho személyében azonban drága és kockázatos megoldáshoz fordult az elnök.

Pochettino viszont talán úgy véli, érdemes lenne kivárni, és megnézni,  mi történik a Real Madrid és a Manchester United háza táján, két olyan klubnál, akik a múltban már megkeresték őt, bár a Bayerné még így is igen csábító ajánlat lenne. A Bundesliga címvédője jó esélyt jelentene Pochettino számára, ahol olyan vásárlőerő állna rendelkezésére, amely a Tottenhamnél soha. 

Hansi Flick mindenképpen csak átmeneti megoldás, miután a Bayern megszabadult Niko Kovactól, aki a múlt hónap elején éppen a Pochettino által irányított Spurs otthonában aratott lenyűgöző 7-2-es, kiütéses győzelmet a Bajnokok Ligájában. 

Néhány biztató eredmény ellenére sem kapott azonban Flick állandó szerződést, amely lehetővé tette a Bayern számára, hogy a hosszú távú kontraktusra szóló lehetőségeit nyitva tartsa.

Öt ok, amiért a Bayern ideiglenesen kinevezett vezetőedzőjét akár véglegesíthetnék is a posztján | Hosszabbítás

Még a por is alig ülepedett le a Bayern München stadionjában a Borussia Dortmund ellen aratott 4-0-s győzelem után, amikor a klub vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummennige "további értesítésig" szavakat fogalmazott meg Hansi Flick ideiglenesen kinevezett vezetőedzővel kapcsolatban. A bundesliga.com öt indokot hozott fel amellett, hogy az 54 éves szakember Niko Kovac méltó utódja lehetne hosszú távon is.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayernt működtető gazdasági társaság vezérigazgatója azt mondta a klub éves rendes közgyűlésén: „Beszéltem Hansival és azt mondta, hogy az újságírók mindig megkérdezik tőle, hogy ő lesz-e még a következő meccsen is az edző. Elmondhatom, hogy további értesítésig, legalább karácsonyig, vagy talán még azon túl is ő vezetőedző."

A Bayern a harmadik helyen áll a Bundesliga tabelláján, négy ponttal lemaradva az élen álló Borussia Mönchengladbach-tól, a Bajnokok Ligája B-csoportját pedig éppen a Spurs elõtt vezeti. 

Annak ellenére, hogy Pochettino a 14. helyen állt korábbi angol csapatával az angol bajnokságban, amikor megváltak tőle, és José Mourinho személyében már meg is van az utódja, az argentin szakmai reputációja továbbra is nagyon magas. Elismert tény, hogy nehéz körülmények között a csodával határos, hogy eljutott a Spursszel a Bajnokok Ligája döntőjéig. Esetleges müncheni kinevezése a német klub játékosai körében népszerű lehetne, különösen Philippe Coutinho számára, akinek az Espanyolnál korábban volt már az edzője.

Öt ok, amiért a Spurst 7-2-re kiütő Bayern München megnyerheti a Bajnokok Ligáját | Hosszabbítás

Emlékszünk, hogy a Bayern München 7-0-s összesítéssel búcsúztatta a Barcelonát a 2012/2013-as Bajnokok Ligája-sorozat elődöntőjében, majd a német csapat meg is nyerte a BL-t? Vajon később megmarad az is, amikor a bajorok 7-2-re kiütötték az előző BL-szezon finalistáját, a Tottenhamet Londonban?

Pochettino ezen a nyáron szerette volna Londonba csábítani a brazil középpályást, akkor azt mondta egykori játékosáról: "Mint a legtöbb brazilnak, Philippe-nek is különleges tudás van a lábában. Ugyanazt a minőséget jelenti, mint Ronaldinho és Messi. A technikai képességei mellett elképesztő munkamorálja is van."

via The Telegraph

Hozzászólások