Bundesliga - A Bayern elnöke azt tanácsolja világbajnok védőjének, hogy váltson klubot
A Bayern elnöke azt tanácsolja világbajnok védőjének, hogy váltson klubot
Fotó: Europress/AFP

A Bayern elnöke azt tanácsolja világbajnok védőjének, hogy váltson klubot

Takács MártonTakács Márton
2019/05/28 12:28
A Bayern München elnöke, Uli Hoeness szerint azzal tenné a legjobbat magával Jerome Boateng, a bajor klub védője, ha távozna az egyesülettől.

Jerome Boateng 2011-ben igazolt a Manchester Citytől a Bayernhez, de egy ideje már arról cikkeznek, hogy elvágyódik az Allianz Arénából. A kispadon ülve nézte végig csapata 3-0-s győzelmét a Lipcsével vívott Német Kupa-döntőben, és a meccs utáni ünnepléshez sem csatlakozott. 

"Új kihívásokra van szüksége, az lenne a legjobb neki" - mondta Uli Hoeness. "Azt tanácsoltam Boatengnek, hogy hagyja ott a Bayernt. Úgy hiszem, a környezetváltozás hasznára válna. Úgy néz ki, mint aki nem találja a helyét."

000_1EE829.jpg Fotó: Europress/AFP

A Bayern már korábban bejelentette, hogy két világbajnok francia védő is csatlakozik a klubhoz a nyáron Benjaim Pavard és Lucas Hernandez személyében, így ráadásul két riválist is kapna a nyakába Boateng, ha mégis a maradás mellett döntene. 

De a Bild hétfőn arról írt, hogy Boateng, akinek még 2021-ig él a szerződése a müncheniekkel, és az éves fizetése 12 millió euró, nem szeretné elhagyni egyesületét bármi áron, inkább megvárja, amíg egy másik topklub tesz érte egy ajánlatot, ha pedig nem így lesz, akkor marad, ahol van.

Tavaly nyáron a Paris Saint-Germainnel hozták hírbe Boatenget, de a párizsiak sokallták a 2014-ben világbajnokságot nyerő hátvéd 38 millió eurós árát. A mértékadó transfermarkt.com jelenleg 30 millió euróra becsüli a bekk értékét, abban bízhat Boateng, hogy ennyiért már csak elviszi valaki. 

043_dpa-pa_118825511.jpg Fotó: Europress/AFP

Annál is inkább, mert nem csak a Bayernben veszítette el kezdőcsapatbeli helyét, hanem a válogatottból is kiszorult, miután Joachim Löw szövetségi kapitány márciusban bejelentette, nincsenek hosszú távú tervei Boatenggel, Mats Hummelsszel és Thomas Müllerrel sem.

Ebben a szezonban mindössze 28 mérkőzésen lépett pályára Boateng, a Bundesligában csak 20 meccsen kapott szerepet, a Bajnokok Ligájában is csak öt alkalommal. Niko Kovac vezetőedző inkább Niklas Sülének (42 mérkőzés) és Hummelsnek (33) szavazott bizalmat a védelem tengelyében. 

via ESPN


Hozzászólások