Bundesliga - 100 millió eurós bébi lehet a nyáron a Leverkusen német válogatott középpályása
100 millió eurós bébi lehet a nyáron a Leverkusen német válogatott középpályása
Fotó: Europress/AFP

100 millió eurós bébi lehet a nyáron a Leverkusen német válogatott középpályása

Takács MártonTakács Márton
2020/03/16 19:45
A Bayer Leverkusen vezetőedzője, Peter Bosz megerősítette, hogy a Bundesligában szereplő klub valószínűleg nem fogja tudni megtartani Kai Havertzet a nyáron, mivel számos elitklub üldözi a német válogatott támadó középpályását, hogy megszerezze az aláírását. 

"Nyárnál tovább nem tudjuk ő itt tartani a Leverkusennél" - nyilatkozta Bosz az Algemeen Dagbladnak. "A majdani üzlet több mint 100 millió euróról is szólhat majd. Ez a vállalkozás a tehetségek fejlesztéséről és eladásáról is szól. Az érte esetleg kapott legalább 100 millió euróval megpróbálhatjuk majd megerősíteni a keretünket legalább három poszton."

A német Sport1 szerint a Bayern München, a Liverpool, a PSG és a Barcelona egyaránt érdeklődik a 20 éves támadó középpályás iránt. Havertz 139 mérkőzést játszott eddig a Bayer Leverkusenben minden sorozatot figyelembe véve, 38 gólt szerzett és kiosztott 30 gólpasszt. 

A Leverkusen sportigazgatója, Rudi Völler korábban azt javasolta, hogy a klub értékelje az egyesület fiatal csillaga, Kai Havertz jövőjét ezen a nyáron, a támadó középpályás iránti széles körű érdeklődés közepette. Havertzért állítólag a szezon kezdete előtt ajánlatot tett Jürgen Klopp és a Liverpool, ám a Leverkusennek még legalább egy évig sikerült megtartania legtöbbre taksált játékosát. A támadó középpályás szerződése 2022 nyaráig köti őt a Bayerhez, de olyan idényeket produkált, ami miatt szinte biztosan nem marad még további két idény erejéig jelenlegi klubjában. Lehet hallani a Bayern München érdeklődéséről is, a bajorok mindig is igyekeztek a legnagyobb német tehetségeket megszerezni a konkurens hazai kluboktól. 

A 20 éves labdarúgó a Bundesliga jelenlegi szezonjában hat gólt szerzett és öt gólpasszt osztott ki eddig, ez nem a legjobb formája, de azon van, hogy visszatérjen a korábban látott játékához és számaihoz. A német bajnokság előző szezonjában 17 gólig jutott, amely hozzásegítette a liga negyedik helyéhez, és a Bajnokok Ligájába való visszatéréshez. 

Az Év legjobb német labdarúgója-választáson tavaly Marco Reus mögött a második helyen végzett. A Bundesliga hivatalos honlapja az öt legkiemelkedőbb ifjú labdarúgó közé nevezte őt.

A nyáron a Liverpool vagy a Bayern is elviheti a Leverkusen már 20 évesen is varázslatos támadó középpályását | Hosszabbítás

Könnyen lehet, hogy a Bayer Leverkusen német válogatott irányítója, Kai Havertz a nyáron távozik klubjától, annak egyik vezérigazgatója szerint. A Leverkusen sportigazgatója, Rudi Völler azt javasolta, hogy a klub értékelje az egyesület fiatal csillaga, Kai Havertz jövőjét ezen a nyáron, a támadó középpályás iránti széles körű érdeklődés közepette.


"Nagyon magasra állította a mércét - nálam ő volt a szezon legjobb játékosa." -  mondta róla Lothar Matthäus tavaly nyáron a Kicker nek. "Ha képes fenntartani ezt a magas színvonalat, akkor a vele született tehetségével, okosságával, egyéniségével és a gólveszélyével később követhet engem mint az Év labdarúgója."

Tavaly, 18 évesen és 307 naposan Havertz vált a Bundesliga legfiatalabb játékosává, aki elérte az 50 mérkőzést a ligában. 2019 áprilisában már a 100. alkalommal lépett pályára a Leverkusen színeiben, ezt a mérföldkövet győztes góllal tette még emlékezetesebbé a VfB Stuttgart ellen. 

"Örülök, hogy meg tudtuk tartani erre a szezonra" -  nyilatkozta Völler. "Meglátjuk, mi lesz a helyzet nyáron. Szerződése van hozzánk 2022-ig - ezek a tények.  A nyáron már volt érdeklődés iránta, de azt mondtuk neki, hogy jó lenne, ha velünk maradna még egy évig. És ez volt a helyes döntés."

Matthäus szerint a világ legjobbja is lehet a Leverkusen 20 éves támadó középpályása | Hosszabbítás

A német labdarúgás legendás alakja, Lothar Matthäus kiadta a figyelmeztetést, szerinte Kai Havertz, a Bayer Leverkusen nagyszerű támadó középpályása követheti őt, és egyszer akár a világ legjobb labdarúgója is válhat belőle. Havertz júniusban lett 20 éves, a Bundesliga előző szezonjában 17 gólt szerzett, amely hozzásegítette a Leverkusent a német labdarúgó-bajnokság negyedik helyéhez, és a Bajnokok Ligájába való visszatéréshez.


via Get German Football News


Hozzászólások