Nemzetközi - Bejelentette visszavonulását a holland válogatottsági rekorder
Bejelentette visszavonulását a holland válogatottsági rekorder
Fotó: Europress/AFP

Bejelentette visszavonulását a holland válogatottsági rekorder

HosszabbitásHosszabbitás
2019/08/12 21:00
Wesley Sneijder, a hollandok kétszeres világbajnoki érmes labdarúgója bejelentette visszavonulását.

A 35 középpályás döntését hétfőn az FC Utrecht székházában jelentette be, ahol mostantól kiállítás tekinthető meg karrierjének trófeáiból, emlékeiből. Érdekesség, hogy az Ajaxban nevelkedett Sneijder soha nem játszott szülővárosa csapatában, viszont ezután a klub vezetésében kap szerepet.

A labdarúgó 134 alkalommal lépett pályára a holland nemzeti együttesben - utoljára 2018 szeptemberében a Peru elleni felkészülési mérkőzésen -, ezzel hazájában csúcstartó. Sneijder a válogatottal 2010-ben vb-döntőt játszott, 2014-ben pedig a brazíliai tornán a harmadik helyen végzett. Klubkarrierje során négy különböző országban (Hollandia, Spanyolország, Olaszország, Törökország) lett bajnok, az Internazionale játékosaként pedig 2010-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját. Legutóbb a katari al-Garafában játszott, ahová 2018 elején érkezett, és idén tavasszal járt le a szerződése.

Sneijder klasszis honfi- és kortársai közül május közepén vonult vissza a 36 éves Robin van Persie, míg a 35 éves Arjen Robben - akivel a Real Madridban szerepelt együtt - július elején hozta meg ezt a döntést.

MTI

Hozzászólások