Bajnokok Ligája - Sterling még kínosabbá tette Kassai hibáját
Sterling még kínosabbá tette Kassai hibáját
Fotó: Europress/AFP

Sterling még kínosabbá tette Kassai hibáját

HosszabbitásHosszabbitás
2018/11/08 11:08

Raheem Sterling, a Manchester City támadója bocsánatot kért Kassai Viktortól, amiért a magyar játékvezető a Sahtar Donyeck elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen büntetőt ítélt miatta a házigazda angoloknak.

A találkozót Josep Guardiola esélyesebb csapata 6-0-ra nyerte meg, az ominózus esetnél, a 24. percig azonban még csak 1-0-ra vezetett, a végül háromgólos Gabriel Jesus büntetőjét követően viszont már 2-0-ra. Sterling a helyzet kapcsán - amikor betört a tizenhatoson belülre, és már csak a kifutó kapussal állt szemben - felidézte: meg akarta emelni a labdát, de aztán nem tudja, mi történt.

"Nem éreztem kontaktot, nem találtam el a labdát. Elnézést kérek a játékvezetőtől" - mondta a támadó, aki a földbe rúgott, és látványosan nagyot esett, Kassai pedig büntetőt ítélt.

Guardiola szerint a kispadról is látták, hogy nem történt szabálytalanság, és nem is érzik magukénak az olyan találatot, ami ilyen előzmények után születik. A spanyol edző hozzátette: talán Sterlingnek kellett volna figyelmeztetni a bírót annak tévedésére, illetve hangsúlyozta, hogy a videobíróval - amit a következő idénytől alkalmaznak a legrangosabb európai kupasorozatban - kiküszöbölhetőek lennének az ilyen hibák.

Paulo Fonseca, a vesztes ukrán együttes szakvezetője a büntetőt illetően "nevetségesnek" minősítette a játékvezető döntését. A portugál edző azonban sportszerűen kiemelte, hogy nem a jogtalan tizenegyes miatt kaptak ki, a hatgólos vereség után pedig nehéz véleményt formálni egy olyan büntetőről, amiről szerinte a stadionban a játékvezetőn kívül mindenki más látta, hogy nem kellett volna megadni.

(MTI)


Hozzászólások