Bajnokok Ligája - "Visított, mint egy óriásbébi" - Scholes szerint Deschamps túlreagálása is kellett, hogy lemaradjon a legendás BL-döntőről
"Visított, mint egy óriásbébi" - Scholes szerint Deschamps túlreagálása is kellett, hogy lemaradjon a legendás BL-döntőről
Fotó: Europress/AFP

"Visított, mint egy óriásbébi" - Scholes szerint Deschamps túlreagálása is kellett, hogy lemaradjon a legendás BL-döntőről

Takács MártonTakács Márton
2020/06/03 10:21
Paul Scholes szerint Didier Deschamps "visított, mint egy óriásibébi" az 1999-es Juventus-Manchester United Bajnokok Ligája-elődöntőn, amikor az angol középpályás becsúszása sárga lapot ért, így a United kulcsjátékosa eltiltás miatt lemaradt a Bayern München ellen vívott drámai BL-fináléról. 

A Manchester United parádés menetelés után nyerte meg az 1999-es Bajnokok Ligáját, méghozzá veretlenül. Az elődöntőben az Angliában elért 1-1 után szenzációs mérkőzésen diadalmaskodott 3-2-re az MU Torinóban, így 4-3-as összesítéssel jutott a fináléba.

Scholes nem lehetett ott a Bayern felett aratott legendás, 2-1-es siker során a pályán, mivel a Juventus ellen kapott sárga lapja eltiltást ért. Az United végső győzelme talán a klub története legmeghatározóbb mérkőzésén született, Scholes szerint őt és Roy Keane csapatkapitányt - akit szintén sárga lapjai miatt tiltottak el - is nagyon feldúlta a dolog, hogy ki kellett hagyniuk a döntőt. 

Ronaldinho így nem lett a Manchester United játékosa Paul Scholes szerint | Eurosport

Paul Scholes szerint a Manchester United készen állt arra, hogy bejelentse Ronaldinho érkezését, és már a mezszámának kiválasztására készült a klub, amikor a brazil zseni az utolsó pillanatban meggondolta magát és inkább elindult Barcelona felé. Miután 2002-ben világbajnoki címet szerzett Ronaldinho Brazíliával, a fantasztikus támadó középpályás iránt óriási volt a kereslet.

"Teljesen kizsigerelt az eset, de semmit nem tudtam tenni ellene. Számtalan alkalommal szereltem azelőtt is Deschamps-t és láttam őt többször is. Őszintén szólva nem hinném, hogy szabálytalanságot követtem volna el vele szemben. A játékvezető előtt történt az eset, Deschamps pedig úgy visítozott, mint egy óriásbébi, ami nem segített rajtam. Sárga lapot kaptam, lemaradtam a döntőről, de ki tudja, lehet, hogy amúgy sem játszottam volna a fináléban." - nyilatkozta Scholes.

Scholes 21 év elteltével is téved, a tévéfelvételen jól látszódik, hogy igenis szabálytalan volt a világbajnok  francia középpályással szemben, nyújtott lábbal becsúszva eltalálta Deschamps bal lábszárát, akár piros lapot is kaphatott volna ezért. Ahogy a bíró felemelte a sárgát, Scholes tudta, hogy lemarad a döntőről.

Scholes és Keane hiányában a United a David Beckham, Nicky Butt, Jesper Blomqvist, Ryan Giggs négyessel állt fel a korszak egyik legzseniálisabb középpályája helyett, amely normális esetben így nézett ki: Beckham, Keane, Scholes, Giggs.

Így is ők diadalmaskodtak, pedig a 90. percben még a Bayern vezetett 1-0-ra, de jött a két csereember, Teddy Sheringham és Ole Gunnar Solskjaer, a többi pedig már történelem. Scholes szerint ez bizonyította, milyen erősen hittek Sir Alex Fergusonban a United játékosai, és hogy milyen jó csapategységgel rendelkezett az a gárda.

"Nagy meccseket vívtunk annak a szezonnak a végén. Ott volt a Spurs elleni győzelmünk, amivel megnyertük a Premier League-t, az FA-kupa-döntőnk a következő szombaton, és a BL-finálé. Pusztító érzés volt Roynak és nekem is, hogy elmulasztottuk a BL-döntőt. De nem volt fontos, hogy ki hiányzik, megvolt a képesség a csapatban, hogy pótoljuk a hiányzók feladatát, és ugyanolyan jó munkát végeztek a helyettesek is." - zárta mondanivalóját Scholes.

via goal.com

Hozzászólások