Bajnokok Ligája - Ronaldót eltilthatják a BL-ben, de a Juventusnál nem tartanak ettől
Ronaldót eltilthatják a BL-ben, de a Juventusnál nem tartanak ettől
Fotó: Europress/AFP

Ronaldót eltilthatják a BL-ben, de a Juventusnál nem tartanak ettől

Németh DánielNémeth Dániel
2019/03/15 18:54
Pavel Nedved, a Juventus igazgatója úgy gondolja, Ronaldo nem érdemel eltiltást az Atlético Madrid ellen bemutatott, Diego Simeonét imitáló, obszcén gesztusa miatt. Simeone esetéből kiindulva valószínűleg a pénzbüntetést nem ússza meg a portugál sztár, viszont ott lehet majd a pályán az Ajax elleni negyeddöntőben.

Simeone meglehetősen sajátos módon fejezte ki örömét, amikor csapata megszerezte a vezetést a Juventus ellen a madridi mérkőzésen. Utólag nem győzött elnézést kérni, bár állította, nem a provokáció volt a szándéka. "Nem a Juventus szurkolóinak üzentem, hanem a mieinknek. Szerettem volna megmutatni, hogy tökösek vagyunk. Talán kevésbé volt kifinomult, de abban a helyzetben ez jött ki belőlem. Mindenesetre elnézést kérek" - nyilatkozta.

Az argentin edző mozdulatát vizsgálták a mérkőzést követően, de az UEFA arra jutott, hogy nincs szükség eltiltásra. Büntetés nélkül azonban nem úszta meg: 20 ezer euróra megbírságolta az UEFA az Atlético Madrid mesterét. Ronaldo a torinói visszavágón mesterhármast lőtt, majd a lefújást követően lemásolta Simeone mozdulatát, ezért spanyol lapok felvetették, hogy a világklasszis támadót akár el is tilthatja az UEFA.

Nedved szerint viszont ez valószínűtlen. "Nem tartok az eltiltástól. Ennek a mozdulatnak a pályán kell maradnia, mint ahogyan a pályán kifejezett érzelmeknek. Sokszor provokálták Madridban, csakúgy mint azok a szurkolók, akik eljöttek hozzánk is. Megértem a dolgot, engedjük inkább el büntetés nélkül. Megérdemeltük a továbbjutást. Két mérkőzést biztosan nyertünk ezzel a BL-ben" - mondta az aranylabdás cseh.

Kisorsolták a negyeddöntőket a BL-ben, tudjuk a további esetleges párharcokat is | Hosszabbítás

Ma délben kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosításait, majd az ágak meghatározásával az elődöntők párosításait is automatikussá tették, amelyek a negyeddöntők végeztével jönnek létre véglegesen. Komoly történelemre tekinthet vissza ez a párharc, hiszen 1996-ban, és 1973-ban is találkozott ez a két klub a BEK-/BL-döntőjében, igazságos elosztásban osztozva a trófeán.

Azóta kiderült, hogy a Juventusnak nagyon jó esélyei vannak az elődöntőbe kerülésre, hiszen az Ajaxot kapta a legjobb nyolc között. Bár Frenkie de Jongék nagyon erősnek tűntek a Real Madrid ellen, az olasz sztárcsapat valószínűleg már túl nagy falat lesz a csekély BL-rutinnal rendelkező játékosoknak. Nedved úgy gondolja, nem árt majd az óvatossága a hollandokkal szemben.

"Sem boldog, sem boldogtalan nem vagyok. Szerintem csodálatos párharcra van kilátás, az Ajax megmutatta a Real Madrid ellen, hogy mire képes. Nem a szerencsén múlt, nagyon élvezetes játékot nyújtottak, ezért óvatosnak kell lennünk. Ugyanarra az elszántságra lesz szükség, amivel az Atlético ellen játszottunk. Boldog vagyok, mert meggyőződésem, hogy két remek mérkőzésre van kilátás."

A pénteki sorsoláson az is eldőlt, hogy az elődöntőben a Manchester City vagy a Tottenham Hotspur lesz a Juventus-Ajax párharc továbbjutójának ellenfele.

via goal.com

Hozzászólások