Bajnokok Ligája - Pep Guardiola az elsők között gratulált az immár BL-győztes Jürgen Kloppnak
Pep Guardiola az elsők között gratulált az immár BL-győztes Jürgen Kloppnak
Fotó: Europress/AFP

Pep Guardiola az elsők között gratulált az immár BL-győztes Jürgen Kloppnak

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2019/06/02 13:41
Noha a bajnokságot a Manchester City nyerte, a Bajnokok Ligája trófeája tegnap este Liverpoolba szállt. Nem is felejtett el gratulálni a nagy rivális edzője – nyilatkozta a tegnapi BL-döntő utáni sajtótájékoztatón Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere. Azt is megígérte, a nagy verseny jövőre folytatódik.

Mint arról tegnap beszámoltunk, két bajnoki mérkőzés után a Liverpool szombaton a Bajnokok Ligája döntőjében is legyőzte a Tottenham Hotspurst, ezzel 14 év után ismét megnyerte a legrangosabb európai sorozatot, immáron hatodszor. Jürgen Klopp ezt a győzelmet a szurkolóknak, saját családjának és játékosainak ajánlotta, nem úgy, mint szerda este az Európa-liga-győztes menedzsere, Maurizio Sarri, aki kissé furcsa módon korábbi klubjának ajánlotta a Chelsea-vel elért sikert.

A tegnapi liverpooli győzelem egyik legsportszerűbb mozzanata azonban a Manchester City menedzseréhez köthető. Pep Guardiola ugyanis nem sokkal a mérkőzés után gratulált nagy riválisának. A katalán edző ugyan néhány hete megvédte címét a Premier League-ben, óriási versenyre késztetve a szomszéd liverpooliakat, a Bajnokok Ligájában azonban idén sem termett nekik sok babér. Éppen a későbbi döntős Tottenham Hotspurs győzte le őket drámai csatában a negyeddöntőben.

„Az imént beszéltem Pep Guardiolával telefonon” – mondta Klopp, aki jókedvűen vett részt a sajtótájékoztatón.

„A vezető fizioterapeutánk a szezon elején még a Manchester City-nek dolgozott, de hát ő is Bajnokok Ligáját akart nyerni..., de csak viccelek.”

– tette hozzá.

Klopp azonban nem ígér mást a jövőre sem, nagy harc várható mindkét fronton. Ahogy ő fogalmazott: megígérhetem, jövőre is egymást s*ggét fogjuk rugdosni.

„97 pontot szerezni a Premier League-ben, és megnyerni a Bajnokok Ligáját egy hihetetlen hosszú út, de megcsináltuk. Végre nyertünk, és szeretnénk folytatni. Továbbra is nyerni fogunk. Nagyon boldog vagyok."

– közölte hadüzenetként is felfogható szavait a német menedzser.

via Independent

Hozzászólások