Bajnokok Ligája - Neymar az egekig magasztalta a Dortmund szédületes szezont futó angol szélsőjét
Neymar az egekig magasztalta a Dortmund szédületes szezont futó angol szélsőjét
Fotó: Europress/AFP

Neymar az egekig magasztalta a Dortmund szédületes szezont futó angol szélsőjét

Takács MártonTakács Márton
2020/02/15 13:41
Paris Saint-Germain brazil támadója, Neymar azt mondta a Borussia Dortmund és az angol labdarúgó-válogatott szélsőjéről, hogy "ő egy különleges játékos", és nagyon szereti nézni a játékát. 

A PSG sztárja, Neymar elismerte, várja, hogy szembenézzen Sanchóval, amikor a PSG kedden Bajnokok Ligája-mérkőzésen Dortmundban szerepel, az angolt pedig Európa egyik legnagyszerűbb fiatal tehetségének tartja. A BL-nyolcaddöntős párharc első felvonása előtt így dicsérte 19 éves kollégáját Neymar. Sancho 13 gólt és 14 gólpasszt jegyzett 19 Bundesliga-mérkőzésén ebben a szezonban, és számos nagy klub érdeklődését felkeltette. 

A Dortmund angol szélsője és norvég csatára alkotja a legjobb tinédzser duót a mai futballban | Hosszabbítás

Mit csináltatok 19 éves korotokban? Az biztos, hogy nem döntöttetek Bundesliga-rekordot vagy szereztetek hét gólt 136 percnyi játékidővel a német labdarúgó-bajnokságban. A Borussia Dortmund kettőse, Jadon Sancho és Erling Haaland így töltik a hétvégéiket. A két, egyaránt 19 éves, és már most szupersztár eredményes játékának is köszönhetően 5-0-győztek a hétvégén az Union Berlin ellen a Bundesliga 20.

"Kétség nélkül kiváló meccs lesz azok számára, akik szeretik a futballt. " - mondta Neymar a PSG dortmundi túrája előtt. "Mindkét csapat szereti a támadófocit, nagyon jó játékosokkal. A Borussiának vannak olyan játékosai, akik a különbséget jelenthetik az ellenféllel szemben. Jadon olyan játékos, akinek nagyon szeretem nézni a játékát. A Dortmund tele van minőségi futballistákkal. Van egy egészen kitűnő focistájuk is. akinek a neve Sancho. Ő egy nagyszerű játékos. Mindannyian tudjuk, milyen nehéz dolgunk lesz Dortmundban. Remélhetőleg egy jó mérkőzést tudunk játszani, és egy számunkra kedvező eredménnyel térhetünk vissza Párizsba."

Sancho iránt a Liverpool, a Manchester City, a Chelsea és a Manchester United is érdeklődik, ahogy még a Barcelona és a Bayern München is beszállhat az érte folyó versenybe nyáron. A Dortmund legalább 100 millió fontot szeretne kapni az angol szélsőért, bár ebben az időszakban még korai lenne megállapítani, hová igazolhat, mert nyilván a Bajnokok Ligájában szeretne továbbra is szerepelni, és akár úgy is dönthet, hogy a jelenlegi klubjában marad.

Sancho márciusban lesz 20 éves, de már 2018 októbere óta egyre stabilabb tagja az angol válogatottnak. Egykori klubjának, a Citynek lehetősége van arra, hogy a Sanchóra vonatkozó bármely ajánlatot egy megállapodás részeként egyeztesse, vagyis a Dortmundnak folyamatosan tájékoztatnia kell őket, ha újabb ajánlat jön be érte.

Guardiola szerint Messi a Barcelonából vonul vissza, Rivaldo Neymart akarja a Barcába | Hosszabbítás

Pep Guardiola eloszlatta azokat a pletykákat, amelyek szerint Lionel Messi csatlakozna hozzá és a Manchester Cityhez, a katalán edző úgy véli, hogy egykori játékosa a Barcelonánál fog játszani karrierje végéig. Közben a Camp Nou egy korábbi kedvence, Rivaldo szívesen látná újra a Barcában honfitársát, Neymart, hogy enyhítse a Messi vállaira nehezedő nyomást.

via Sky Sports


Hozzászólások