Bajnokok Ligája - Marozsán büszke csapata ötödik trófeájára 
Marozsán büszke csapata ötödik trófeájára
Fotó: Europress/AFP

Marozsán büszke csapata ötödik trófeájára 

Horváth DettiHorváth Detti
2020/09/01 13:29
A magyar származású Marozsán Dzsenifer szerint csapata, az Olympique Lyon megérdemelte a győzelmet a női labdarúgó Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjében, és büszke arra, hogy immár ötödször nyerte meg a trófeát.

Az olimpiai bajnok futballista elmondta, a Wolfsburg elleni finálé első félidejében "nagyon jól játszott a csapat" annak ellenére, hogy a német együttes soha nem könnyű ellenfél. A Lyon a félidőben 2-0-ra vezetett, és végül 3-1-re verte a magyar válogatott legjobbját, Jakabfi Zsanettet is foglalkoztató Wolfsburgot.

"Óriási dolog ötször egymás után megnyerni a BL-t, és azt gondolom, nem valószínű, hogy hamarosan bármelyik másik csapatnak sikerült ezt megismételni" - nyilatkozta Marozsán, aki először a Frankfurttal nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot, míg a Lyonnal ez volt a negyedik sikere.

000_1WV4IQ.jpgFotó: Europress/AFP


"Természetesen számomra a legszebb győzelem a tavalyi, budapesti volt, mert az egész családom ott volt a mérkőzésen, de ahogyan az elsőt, úgy az ötödiket sem lehet elfelejteni, mindegyik döntő nagyon szép emlék" - mondta a 28 éves középpályás. Hozzátette, hiányoztak a stadionból a szurkolók, furcsa volt az üres arénában futballozni. Elmondta, mindössze két nap szabadságot kaptak, kedden (ma) este már utazik Lyonba, mert kezdődnek az edzések, a hétvégén pedig már bajnoki mérkőzés vár a csapatra.

Jakabfi - aki a döntőben nem kapott lehetőséget a Wolfsburgban - elmondta összességében jó szezonon vannak túl, megnyerték a bajnokságot és a Német Kupát, valamint bejutottak a BL fináléjába.

"A Lyon tele van világsztárokkal és csapatként is nagyon jól működik, úgyhogy bármennyire is igaz, hogy a második félidőben lett volna esélyünk az egyenlítésre, az ellenfél az első 45 perc alapján megérdemelten nyert" - vélekedett Jakabfi.

A női BL végjátékát negyeddöntőktől a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezték meg Bilbaóban és San Sebastianban.

A BL-ben 2017 áprilisa óta veretlen Lyon sorozatban ötödször, fennállása során pedig hetedszer (2011, 2012, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020) hódította el a legrangosabb kupasorozat trófeáját.

MTI

Hozzászólások