Bajnokok Ligája - Messi egyszer játszott magyar csapat ellen. Ugye megvan, melyik meccsen?
Messi egyszer játszott magyar csapat ellen. Ugye megvan, melyik meccsen?
Fotó: Europress/AFP

Messi egyszer játszott magyar csapat ellen. Ugye megvan, melyik meccsen?

Németh DánielNémeth Dániel
2020/10/20 19:38
Ahhoz nem férhet kétség, hogy Lionel Messi minden idők egyik (talán a) legjobb játékosa. Ha mindenképpen gyenge pontot kellene keresni a pályafutásában, alighanem a válogatottbeli teljesítményét lehetne felhozni, az ugyanis tény, hogy a nemzeti színekben nem tudta megugrani a Barcelonában felállított lécet. Azt is nagyon jól tudjuk, hogy a kezdet különösen nehéz volt...

Ki ne emlékezne itthon arra, hogy Messi ki ellen és mikor debütált az argentin válogatottban? 2005 augusztusán a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Stadionban fogadta Argentínát egy barátságos mérkőzésen, amelyre nagyjából 22 ezer szurkoló látogatott ki. A mérkőzést 2-1-re a vendégek nyerték, de ez - mint ahogyan a barátságos meccsek többségénél - teljesen másodlagos volt. Az igazi szenzációt egy akkor épp 18 éves szupertehetség bemutatkozása jelentette, akiről - nem is annyira halkan - azt súgták, hogy Diego Maradona méltó utódja lehet.

Az első válogatottbeli fellépés azonban pont olyan gyorsan ért véget, mint amennyire nagy várakozás előzte meg. A fiatal játékos a 64. percben szállt be a mérkőzésbe, és 43 másodperc múlva mehetett is zuhanyozni, mert Markus Merk játékvezető azonnali pirossal kiszórta. Az argentin támadó Vanczák Vilmossal bonyolódott bele egy kisebb adok-kapokba; előbb a magyar védő visszahúzta Messit, amire ő egy ütéssel válaszolt. A kiállítás azóta is erősnek tűnik, mindenesetre a történelemkönyvekbe már így került bele.

Vanczák egyébként a FourFourTwo-nak adott interjúban így emlékezett vissza az esetre: "Ahogy beállt, azonnal csináltam egy faultot rajta, visszarántottam, de őt állították ki, mert visszaütött" - magyarázta a védő, aki szintén elismerte, hogy Messit nem kellett volna kiállítani.

Amint azt a Bajnokok Ligája hivatalos Twitter-oldalán is kiemelték, Messinek - egészen mostanáig - ez volt az egyetlen fellépése magyar csapattal szemben. Ez a sorozat kedd este nagyon jó eséllyel meg fog szakadni (hacsak nem történik valami váratlan sérülés addig), hiszen a Ferencváros formájában most magyar ellenfelet kapott a Barcelona. Az igazán pikáns visszatérés természetesen a budapesti összecsapás lesz, amelyre ráadásul pont a Puskásban kerül sor - még ha az már nem is ugyanaz a stadion.   

Hozzászólások